Vrijwel iedereen kent Pokemon Go als een spelletje. We gaan op pad om Pokemons te vangen. We trainen ze om ze sterker te maken en we veroveren Gyms om meer punten te verdienen. We zien het dan ook voornamelijk als een manier om plezier te hebben. Volgens Roger Smiths, een technologisch correspondent gaat het echter nog veel verder en heeft het spel Pokemon Go nog meer te bieden. Hieronder vertellen we er meer informatie over.

Wat laat Pokemon Go nog meer zien?

Volgens Roger Smiths heeft Pokemon Go nog veel meer gedaan. Zo heeft het spel laten zien dat het een bepaalde vorm van technologie op de kaart kan brengen. In dit geval gaat het om augmented reality. Voorheen wist slechts een kleine minderheid van de samenleving wat dat is, maar na de komst van Pokemon Go is iedereen er van op te hoogte. Ook heeft het spel volgens hem een digitale kaart weten te maken over de werkelijke wereld, zoals we dat nog niet eerder hebben gezien. In andere spellen wordt er een simulatie van de werkelijke wereld gemaakt, maar in Pokemon Go is de stap gemaakt waarbij we werkelijk in de wereld van nu stappen.

Op deze manier kan Pokemon Go invulling geven aan bestemmingen waar we dagelijks heen gaan. Zo gaan mensen plotseling letterlijk naar plekken waar zij Pokemons kunnen vangen. Dit kunnen plekken zijn waar we eerder misschien helemaal niet kwamen. Zo was de kerk een plek waar slechts bepaalde groepen mensen zouden komen. Nu willen alle kinderen er heen als er Pokemon gevangen kunnen worden. In Dronten hebben ze ook laten zien hoe mensen in beweging komen door Pokemon Go.

Een revolutie in gang gezet

Volgens Roger Smith heeft Pokemon Go een revolutie in gang gezet van mogelijkheden. Zo kunnen we in de medische wereld ook gebruik maken van deze methode. Bijvoorbeeld door oudere mensen met Alzheimer die vergeten hun medicijnen te nemen. Door middel van een spelletje kunnen ze eraan worden herinnerd door naar een bepaalde plek te gaan dat ze hun medicijnen nog moeten nemen.

Ook in andere industrieën kan het worden gebruikt om te leren. Kinderen kunnen namelijk op de beste manier leren door middel van te spelen. Door spellen te ontwikkelen waarbij ze op deze manier kunnen leren kan er veel tot stand gaan komen de komende jaren.