Zuiderzeemuseum-pokemon-go

Extra Lure modules worden ingezet tijdens Zomeravonden

Voor de ruim twee miljoen Pokémon GO spelers is een bezoekje aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen nog aantrekkelijker geworden. Met wel 16 Pokéstops en 3 Gyms is het buiten- en binnenmuseum een ware Pokémon ‘hotspot’. Met name de aanwezigheid van de drie Gyms is bijzonder. Hoewel het spel zeker niet alleen door jongeren wordt gespeeld, zal in veel gezinnen de aanwezigheid van zoveel Pokémon faciliteiten, een extra reden vormen om naar het museum te komen. De museummedewerkers zien dan ook op veel plekken bezoekers ingespannen naar hun schermpje turen, blij verrast met de vangst in het museum. Het museum had afgelopen een topweek week met maar liefst 12.000 bezoekers. Maar sommige spelers gaan te ver in hun passie voor het spel en hebben geprobeerd na sluitingstijd Pokémon in het museum te vangen of te trainen. Vorige week was er zelfs iemand die om 4 uur ‘s nachts het museum dacht te kunnen betreden. Zij zijn erachter gekomen dat het museum 24 uur per dag streng wordt beveiligd en zijn uiteraard onmiddellijk gesommeerd het terrein te verlaten.

Lure Modules aan tijdens Zomeravonden
Om de Pokémon spelers iets extra’s aan te bieden worden er tijdens de Zomeravonden, op woensdag 3, 10 en 17 augustus, gedurende 4 uur zogenaamde Lure modules ingezet. Door middel van deze Lure modules worden er extra Pokémon naar het museum getrokken. Van 17.00 uur tot en met 21.00 uur kunnen de spelers voor een zomeravondtarief van €7,50,- het buitenmuseum bezoeken en tegelijkertijd met elkaar battelen in de Gyms en Pokémon vangen bij de Pokéstops.

Bekijk hier de programma’s van de verschillende zomeravonden:
Woensdag 10 augustus
Woensdag 17 augustus

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.
In 2015 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisorhet museum uit als een van de beste musea van Nederland. In 2016 heeft het museum deze hoge waardering behouden