zuiderzeemuseum-pokemon

Eerder schreven wij al een blog over de aankomende Pokémon go evenementen in het Zuiderzeemuseum. Inmiddels zijn er twee evenementen voorbij en vindt volgende week woensdag op 17 augutsus alweer het laatste evenement plaats. Tijd voor een korte sfeerimpressie van het Pokémon go evenement dus.

Het personeel van het Zuiderzeemuseum is eerst door het museum gelopen om de 12 Pokéstops te lokaliseren. Hierdoor is de juiste route in kaart gebracht om de lure modules bij de stops aan te kunnen zetten. De gehele zomeravond (4 uur lang) stonden de lure modules bij IEDERE Pokéstop aan.

Voor het evenement afgelopen woensdag kwamen ongeveer 200 bezoekers speciaal voor Pokémon go. Pokémon trainers van 8 tot en met 70 jaar waren op zoek naar Pokémon in het museum. Ook liepener gezinnen met kinderen rond door het buitenmuseum om Pokémon te vangen.

De Pokémon trainers waren woensdag avond goed voorbereid. Vele hadden hun externe oplader meegebracht en een enkeling had zelfs stoeltjes, warme kleding en eten bij zich voor een avond Pokémon vangen.

Wil jij het Pokémon go evenement in het Zuiderzeemuseum ook mee maken? Volgende week woensdag 17 augustus is je laatste kans . Net als bij de vorige evenementen staan de lure modules de gehele avond aan en wordt er weer een gezellige avond verwacht.