Uitgelichte Efteling Afbeelding

Afgelopen zondag hadden we speciaal voor Pokémon GO een dagje Efteling ingepland.  Op internet lezen we overal dat pretparken, dierentuinen en andere druk bezochte locaties een hemel zijn voor Pokéstops en Pokémon. Dus vandaar dat wij de komende weken de weekenden zo hebben in gepland om deze locaties te bezoeken. 

Als je op de parkeerplaats alvast je Pokémon GO app opent zie je direct al de Pokéstops als Parasjes (paddenstoelen) de grond uit schieten. Er zitter er over het hele park echt bizar veel. Een constante volle tas is dan ook geen uitzondering daar.

Na de ingang zijn we het park op de telefoon gaan scannen naar plekken waar meerdere stops bij elkaar zitten. Nou was dit een redelijk korte scan omdat we al vrij snel 4 Lures naast elkaar aan zagen staan. DE ideale eerste plek om even een uurtje te relaxen.

Entre Efteling

Na een korte zoektocht eindelijk gevonden, dit park lijkt namelijk net als een IKEA te zijn ingedeeld. Je moet echt bijna langs alle attracties om uit te komen waar je heen wilt. Maar goed aangekomen in het kleine parkje bij de magische Klok ofzo, in ieder geval een plek waar een Klok je verhalen verteld zagen we een berg mensen bij elkaar zitten met de telefoon in de hand. Dit moet het zijn.

Direct bij aankomst zat er bij een Lure een Electrabuzz, nice! Goed begin!

De bankjes waren allemaal bezet dus we gaan maar op een dun muurtje zitten… (BIG MISTAKE) want wat blijkt nou, dunne muurtjes doen na een half uur best zeer aan je kontje. Na ongeveer twintig minuten komt er een stelletje aan vanuit OSS. Ook hun waren deze mooie zondag special naar de Efteling gekomen voor de Pokémon! Dit werd natuurlijk een uitgebreid gesprek met de standart Pokémon vragen. Intussen stonden alle Lures lekker Pokémon naar binnen te Luren. Het was niet veel soeps overigens voornamelijk Pidgeys en Rattata’s, maar ook die hebben we nodig voor de massa evolutie!

Droomvlucht

Na ruim een half uur gezeten te hebben op dat dunne muurtje vonden we het tijd eens een attractie te bezoeken. Dus opgestaan het stelletje een fijne dag gewenst en lopen..

De IKEA route weer in, en na ongeveer 10 minuten lopen kwamen we uit bij de Droomvlucht.

Voorop stond een bord met 20 minuten wachttijd, perfect! Kunnen we in de rij nog even wat Pokémon vangen. 20 Minuten en weer een hele lading Pidgey’s verder stapte we het euhm… karretje? in.

In deze attractie dacht ik HEUJ laat ik dit eens live op Facebook uitzenden, nog nooit gedaan dus even zoeken maar het werkte. Intussen zat m’n maat naast me gewoon Pokémon te spelen. 2min later in het ritje zegt hij ineens.. Parasect!!!!! WOOT nice, dus de kijkers op FB snel nog even dag gezegd en als een idioot de app geopend, en Parasect!!! gevangen. Hilarisch!

Droomvlucht

VogelRok

Na de Droomvlucht dachten we EY! de Vogelrok zit hier ook ergens en precies in de rij zit een GYM, kunnen we die direct meepakken. In de rij van de Vogelrok de GYM aan het overnemen, zegt meneertje achter het glas… “ Gelieve geen Pokémon te vangen in de rij, oh en er zit een Pikachu bij de…” WTF waarom mag ik in de rij, wachtende.. niet mijn tijd doden met Pokémon…

Maar goed de Gym was toch al van ons, dan maar de telefoon in de zak en ons dood vervelen.

Eindelijk in het karretje, dacht ik HEUJ!! Livestreamen! Niet wetende dat dit ritje zich volledig in het donker plaats vind… De kijkers op FB hebben mij dus alleen maar horen schreeuwen en geen donder gezien haha.

Huge Magikarp

WIN WIN WIN!

Na de ritjes zagen we steeds meer mensen met van die enorme met piepschuim gevulde knuffel donuts lopen. Dat ding moest ik hebben! Hoeven we niet meer op dat stomme muurtje te zitten en heb ik gewoon een relaxte kussen! Dus toch maar even aan iemand gevraag waar die hem gewonnen had.

Wat blijkt in RUIGRIJK zit een tentje waar je voor 3 euro 3 basketballen krijgt, 1 van die ballen moet je maar raak gooien in de basket. WOOT eitje,

1ste bal…. mis…. Shit

2de bal… mis… Oh Oh…

3de bal… RAAAAK!!…

Hell yeah! al die Zubats vangen heeft zijn vruchten afgeworpen! Ik kan mikken! WHOOE…

IMG_1826

LURES

Na de ritjes zijn we toch maar weer terug gegaan naar de 4 Lures (die overigens nog steeds aan stonden!). En wie komen we daar weer tegen… Juist het stelletje van eerder op de dag. Dit keer zaten ze op een Podium ofzo want ook hun waren dat dunne muurtje toch wel een beetje zat!

Gelukkig had ik dit keer mijn kussen dus kon ik Super relaxed chillen daar tijdens het Zubats vangen..

Pidgeys en Eieren

Een uur of 3 later en een aantal bijzondere Pokémon verder hielden we het voor gezien, bij de giftshop nog even 5kilo (ja echt 5kilo) Jelly Beans gekocht voor het vrouwtje en naar huis.

Conclusie.

De Efteling is een Hotspot voor Pokéstops, dat zeker. Voor Pokémon helaas dan weer niet. We hebben we de meeste bijzondere Pokémon dan ook uit de Lures gehaald. In het park zelf spawnen wel een hoop Eevee’s wat opzicht ook niet verkeerd is. Verder is er een Lickitung, een Golduck, een Pikachu en een Weepinbell random te voorschijn gekomen. Op zich vette Pokémon maar daar hoeven we niet speciaal voor naar de Efteling.

LOOT v1 Efteling LOOT v2 Efteling

Voor nu wens ik jullie weer succes met de vangst en wees voorzichtig!