Afgelopen Donderdag was er in Diergaarde Blijdorp een Eneco avond, hierdoor mocht je als Eneco lid gratis met vier mensen naar binnen. Dus als een echte Nederlander maken wij hier natuurlijk graag gebruik van haha. Nou is de Dierentuin altijd leuk om naar toe te gaan, maar nu met de extra incentive om natuurlijk al die vette Pokémon te vangen die zich daar schuilhouden.

Dus m’n vrouw, vader en moeder gevraagd of ze zin hadden om mee te gaan, nou zagen ze dit wel zitten. Mijn vrouw die wilde ook wel die Pokémon hebben, en mn ouders wilde gewoon wilde dieren zien.

Bij aankomst op de parkeerplaats zagen we al een hele berg Pokéstops en begon mijn Pokéhartje sneller te kloppen. Ik voelde me weer een kind van 10 die het weer spannend vind om naar de dierentuin te gaan. Alleen dit keer kwam ik voor de digitale beesten.

Een goed begin
Snel de ingang door, naar het plein! Klaar voor de start! Oh mama moet weer plassen… Vol enthousiasme sta ik klaar om als een klein kind dat park door te rennen! Maar ik besefte me ook dat mijn ouders nog wel eens de vertragende factor zouden kunnen zijn. De blaas van mn moeder heeft het namelijk nog nooit langer dan 23 minuten vol gehouden. (kun je voorstellen hoe lang de reis met de auto naar Italië vroeger duurde.. haha)

Entre Blijdorp

Magikarp en Prairiehondjes
Goed moeders heeft haar blaas weer tijdelijk geleegd en we kunnen gaan, op het plein hadden we intussen al een Drowzee, Horsee, Gastly en een Caterpie ons eigen kunnen maken. Dus oke dat zijn geen spannende Pokémon maar het is een goed begin vond ik. De eerste stop waren de Prairiehondjes, en wat denk je!? Een Magikarp… joepie… Maar goed wel gevangen natuurlijk want ik hoef nog maar 50 snoepjes voor mijn Gyarados! En nog even een mooie portret foto gemaakt van de de Magikarp en de prairiehondjes.

prairiehondjes & Magikarps

Struisvogels
Onderweg naar de struisvogels kwamen we nog een Gastly tegen blijkbaar spookt het behoorlijk in Blijdorp! Bij de Struisvogels aangekomen gebeurde er iets geks… En sprong namelijk een Krabby omhoog in het hok van de Struisvogels…! Dus die beesten hebben zich gewoon al verspreid naar de binnenstad!! Ik heb hem maar gevangen want ik dacht dat zullen die Struisvogels wel op prijs stellen.

Krabby vs Struisvogel

Pokémon Nearby
Damn! Holy Cow en staat een Vulpix in het nearby venster! Die wil ik! Maar waar zit die, het park is zo enorm! Zit die tussen de apen? olifanten? giraffen? WAAR?

Vulpix Nearby!! WOOT!

Dus wij op zoektocht, tussen de dieren, verblijf na verblijf af.
Maar geen Vulpix…
Na een minuut of tien nog geen Vulpix en daarna verdwenen van de radar, SHIT!

Een half uur later staat die er weer, toen vonden mijn ouders het wel welletjes. En gingen even loungen in het dolfinarium. Alleen op pad dus, weer heel dat park afgelopen en weer geen Vulpix.

Het wat niet mijn avond blijkbaar…

Moeras Walibi’s en Staryu’s
Na de zoektocht opgeven te hebben naar Vulpix besloten we nog even de Moeras Walibi’s een aai over de bol te geven. Naast dat deze beesten enorm lief zijn stonden er in het verblijf een aantal Pokémon, niks echt noemenswaardig maar toch weer twee Pokémon er bij. Één van de Walibi’s was zelfs niet te beroerd even op de foto te gaan met een Staryu.

Walibi's en Staru's

Avond opening speciaal voor Pokémon trainers.
Toen we het Olifanten verblijf uitliepen stonden er twee mannen van Blijdorp bij een soort van kraampje met botten ofzo.. Maar hun vertelde ons dat er zeer binnenkort een aantal speciale avond openingen zullen zijn voor de Pokémon trainers. Super vet en hier zal ik ook zeker weer bij aanwezig zijn!

Conclusie
Blijdorp is sowieso een leuk en gezellig park om eens te bezoeken (mocht je er nog nooit geweest zijn). Naast de fijne wandeling is het ook leuk om eens wat Pokém… euhm dieren in het echt te zien.  Helaas zit de diergaarde niet zo vol met zeldzame Pokémon als waar ik van te voren op gerekend had. Het schijnt dat Vulpix en Mr. Mime regelmatig spawnen bij de Flamingo’s, en dat dat er nog een Rhyno bij de Gorilla’s kan spawnen. Helaas heb ik ze niet gezien ben ben ik ook naar huis gegaan zonder nieuwe toevoegingen aan mijn Pokédex.

Wel vind je er een enorme lading aan Drowzee’s, heb er een stuk of 20 gevangen in 3 uur tijd.

Meer dan genoeg voor mijn Hypno.

Drowzee nearby!

Wellicht is jullie ervaring anders dan de mijne en hebben jullie wel je halve Pokédex aangevuld, als dit zo is let me know! Misschien zijn er op een ander tijdstip of overdag wel veel meer verschillende Pokémon te scoren.

Mochten jullie nou nog een goede spot weten of gevonden hebben, laat het me weten en misschien kom ik binnenkort dan eens jullie kant op en beleven we het volgende avontuur samen. Misschien nog wel het leukste is dat je ons avontuur dan terug kan lezen op deze website!

Voor nu, succes met de vangst en wees voorzichtig!