Na een paar dagen rondlopen, heel veel stardust, Rattata’s en Pidgeys verder ben ik gaan experimenteren met het evolueren van dezelfde pokemons met verschillende aanvallen. Hier heb ik wat uitgezocht en geobserveerd wat ik graag wilde delen.

Pidgey

Aangezien Pidgeys het meest voorkomend zijn in mijn omgeving en relatief makkelijk evolueren ben ik hiermee begonnen. Net als elke pokemon heeft Pidgeys twee aanvallen, eenBasic Attack en een Power Attack. Bij de pidgey kan de basisaanval Tackle (normal, 12 ) of Quick Attack ( normal, 10 ) zijn. In tegenstelling tot het spel is Quick attack niet als eerste aanval aangezien het een Real-time game in de gyms is geworden. Dit haalt het nut van Quick attack weg, wat Tackle de betere keuze maakt. De Power Attack van een Pidgey kan Twister (dragon, 15) of Air Cutter (flying,25) zijn. Hier lijkt de keuze makkelijk maar zo veel pokemon met Dragon aanvallen zijn er niet. Mogelijk is het handig een Pidgey met Twister achter handen te houden. En dan bedoel ik ook echt een PIDGEY, want na 3 pidgeys met verschillende aanvallen te hebben laten evolueren ben ik er achter gekomen dat onafhankelijk welke aanval de Pidgey kent, wanneer hij evolueert in een Pidgeotto kent hij Wing Attack (flying, 15) en Aerial Ace (flying, 25).

Nu ik 3 pidgeotto’s had gemaakt ging ik snel door mijn Pidgey candys heen, dus heb ik slechts 1 Pidgeot. Deze kent nog steeds Wing Attack als basic attack en dan Hurricane (flying, 60) als Power Attack. Hopelijk kom ik snel te weten ( lees: zodra de batterij van mijn mobiel weer vol is ) of Pidgeot een tweede moveset heeft, en of ik mogelijk pech heb gehad met mijn Pidgeotto evoluties.

Met Rattata als 2e meest voorkomende pokemon werd dit mijn volgende proefkonijn. Ook Rattata heeft bij mij als Basic Attack Tackle en Quick Attack, maar Drie mogelijke Power Attacks. Deze zijn Dig (Ground, 45), Hyper Fang (normal, 35 ) en Body Slam(normal, 50 ). Tot nu toe lijkt het er op dat hij deze pokemon de aanvallen die hij bezit wel degelijk invloed hebben op wat de Ratticate kan. Mijn Rattata met Hyper fang werd een Ratticate met Hyper fang, mijn Rattata met Dig werd een Ratticate met Dig en mijn Rattata met Body slam werd een Ratticate met.. je raad het al.. of toch niet? Deze kende geen Body Slam, maar Hyper Beam (normal, 70 )! Ook werd de Basic Attack van elke Ratticate vervangen door Bite (dark, 6).

Het lijkt er op dat in verschillende evolutielijnen het dus wel uit kan maken welke aanvallen je pokemon heeft. Er zitten in de buurt ook nog redelijk wat Spearow en Bug Pokemon dus ik hoop mijn onderzoek over Evoluties voor te kunnen zetten. Ook hoop ik binnenkort een blog te schrijven over de verschillende eieren, dus blijf de blog bekijken!

Cheerz, Ceri!