Op deze pagina geven we je informatie over Pokécoins, het betaalmiddel in Pokémon go.

Pokécoins het betaalmiddel in Pokémon go

pokecoinsPokémon Go is het spel waarmee je jezelf urenlang kunt vermaken. Het is gratis te downloaden en het is een spel voor iedereen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een smartphone met genoeg vrije geheugen op het toestel en een internetverbinding. Niet alleen is het belangrijk om Pokémon te vangen, maar ook om zoveel mogelijk extra’s te verzamelen gedurende het spel. Pokéballs, Potions, Revives, Poké Eggs, Incenses, Razz Berries en Pokécoins heb je nodig om verder in het spel te komen. Met deze extra’s kun je een level hoger komen en dat is natuurlijk wat je wilt.

Wat zijn Pokécoins?

Pokécoins kun je zien als een soort betaalmiddel in de wereld van Pokémon Go. Deze kun je onderweg verdienen en hiermee kun je nuttige hulpmiddelen kopen zoals Revives of Pokéballs. De Pokécoins kun je kopen of tijdens het spel verdienen. Met het verdienen van de Pokécoins kun je het spel gratis blijven spelen. Echter, heb je hier wel veel geduld voor nodig. Toch zijn er een aantal manieren om Pokécoins te kunnen verdienen. Ondanks dat de makers van Pokémon Go het spel gratis aanbieden, zullen ze met de verkoop van onder andere Pokécoins genoeg verdienen aan het spel.

Pokécoins verzamelen bij de Pokéstop

Het verzamelen van Pokécoins bij de Pokéstop is een goede manier om aan gratis Pokécoins te komen. Je herkent een Pokéstop op je scherm aan een blauw staafje. Als je naar de Pokéstop toe loopt, zie je dat de bovenkant van dit staafje verandert in een soort Pokéball. Je bent nu dichtbij genoeg om gebruik te kunnen maken van de Pokéstop. Als je er op tikt verschijnt er een blauwe cirkel. Als de cirkel begint te draaien, komen er spullen uit.

Je zult zien dat er voornamelijk Pokéballs uitkomen. Deze heb je weer nodig om de Pokémon te kunnen vangen. Er worden ook Pokécoins uitgedeeld. Het is altijd een goed idee om een Pokéstop leeg te plunderen. Het is een goede manier om aan gratis items te komen die je goed kunt gebruiken tijdens het spel. Als de cirkel van de Pokéstop paars kleurt, kun je hem niet meer gebruiken. Na ongeveer 15 minuten kleurt de cirkel weer blauw. Je kunt dan wederom items verzamelen.

De Pokéstops zijn voor iedereen. Je bent dus niet de enige die bij dezelfde Pokéstop gratis items verzamelt. Dit heeft verder geen invloed op de hoeveelheid Pokécoins die je verzamelt. Het aantal Pokécoins dat je bij een Pokéstop verzamelt, valt een beetje tegen. Het is dus belangrijk wanneer je geen geld wilt spenderen aan Pokémon Go om zoveel mogelijk gebruik te maken van Pokéstops. Je kunt hier ook veel andere gratis items verzamelen. Dit helpt je verderop in het spel om op een andere manier Pokécoins te kunnen verdienen.

Pokécoins bij de Gym verzamelen

Een goede manier om Pokécoins te verzamelen, is door naar een Gym te gaan. Dit kan pas als je minimaal level 5 hebt behaald. Een Gym wordt op de kaart aangegeven als een grote toren met een bepaalde kleur. Als je op een Gym tikt, kun je gaan vechten. De eerste keer kies je een team. Je hebt de keuze uit drie verschillende teams, namelijk team Instinct met de kleur geel, team Mystic met de kleur blauw en team Valor met de kleur rood. Om zoveel mogelijk Pokécoins te kunnen verdienen in een Gym, is samenwerking met teamgenoten erg belangrijk.

Bespreek vooraf met je vrienden voor welk team jullie kiezen. Iedereen wil graag gratis Pokécoins verdienen dus de Gyms worden regelmatig bestormd door andere teams. Door met je vrienden samen te werken, vergroot je de kans om aan meer Pokécoins te komen. Nu je voor een team gekozen hebt, is het tijd om de aanval in te zetten. Het doel is om ervoor te zorgen dat je de Gym met jouw team gaat bewaken. Een grijze Gym is nog vrij. Deze kun je dus gemakkelijk toe eigenen, maar de kans is groter dat je een Gym moet zien te overwinnen.

Om een gevecht te starten bij een Gym, tik je op het icoontje van een bokshandschoen rechtsonder. Je kunt nu kiezen uit zes Pokémon waarmee je tegen wilt vechten. Tijdens dit gevecht wil je de tegenstander natuurlijk uitschakelen. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je tegenstander zo min mogelijk HP heeft. Als zijn HP-balk rood kleurt, heb je gewonnen. HP betekent Health Points, dit geeft het aantal levens van de Pokémon aan. Als alle Pokémon van de Gym verslagen zijn dan neem je de Gym over.

De Gym verandert dan in de kleur van jouw team. Op deze manier kun je de Gyms van je eigen herkennen. Het is nu de taak om de Gym met jouw team te beschermen tegen aanvallen van andere teams. Je beschermt de Gym door een Pokémon achter te laten. Elke 21 uur dat je een gym verdedigt, brengt dit 10 Pokécoins op. Je kunt maximaal 10 Gyms verdedigen. Stel je verdedigt 10 Gyms dan levert dit per dag 100 Pokécoins op.

Je Pokémon sterker maken

Omdat je de meeste Pokécoins kunt verdienen met het verdedigen van een Gym is het belangrijk om te kunnen vechten met goede Pokémon. Je kunt een Pokémon laten evolueren. Hiervoor heb je candy nodig. Deze krijg je door Pokémon te vangen. Het soort candy dat je krijgt, ligt aan het soort Pokémon dat je vangt. Als je een Pokémon laat evolueren verhoog je het CP-level. Dit staat voor het aantal Combat Points. Hoe hoger het getal, hoe sterker je Pokémon is.

Als je in een hoger level zit, kun je sterkere Pokémon vangen. Deze hebben hogere CP-levels dan de Pokémon die je in de lagere levels kon vangen. Dit is natuurlijk weer gunstig om de Gyms te kunnen verdedigen of om over te kunnen nemen. Deze manieren van Pokécoins verzamelen, zijn niet de snelste manieren. Je moet dus flink wat geduld hebben. Wil je liever op een snellere manier aan Pokécoins komen? Dan kun je deze natuurlijk ook via de app kopen.

Praat mee

Dit artikel is met zorg samengesteld door een van onze Pokébloggers.
Heb je vragen over dit artikel Of heb je een toevoeging aan dit artikel? Laat het ons weten & Praat mee in de reacties!

Populaire Pokéblogs