Foutjes, wie maakt ze niet? Ik weet dat ik veel fouten maak. Tijdens boodschappen halen voor het avond eten(“Vandaag dan toch één keertje pizza?”), en tijdens het spelen van Pokémon GO. Maar gelukkig is dat heel gezond! Behalve al die pizza’s dan… Je zet je er over heen en zorgt er voor dat het de volgende keer niet meer gebeurt. Foutjes zijn er om je beter te maken, en zouden dus helemaal niet zo negatief bekeken moeten worden. Hieronder een klein lijstje van veel voorkomende beginner foutjes! Zit jouw foutje ertussen?

 

Ik heb geen stardust meer!

stardustOhjee, dat is wel lastig. Wist je dat je op hogere levels hogere CP Pokémon tegen komt? Ja? En wist je ook dat als je deze wilt laten levelen, je veel meer stardust nodig hebt dan voor je 10 CP pidgey bijvoorbeeld? Dit weet niet iedereen meteen, en het kan helaas voor problemen zorgen. Als jij zo iemand bent die graag al zijn materialen gelijk opmaakt aan je favoriete Pokémon.. Stop! Als je geduldig bent kom je die 300+ horsea gewoon een keer in het wild tegen. Bovendien, als je eenmaal een Dragonite hebt van zo’n 1000CP, zul je je stardust hard nodig hebben…

Pokémons

Wist je dat het meervoud van Pokémon gewoon Pokémon is? De s plakken we er alleen maar achter omdat we denken dat het een Nederlands woord is, maar de anime komt uit Japan, waar ze geen meervoud kennen. Als je heel goed oplet zal je Japanners dus ook nooit “Pokémons” horen zeggen.

Random Lucky Eggs

luckyeggHet gebruik van Lucky Eggs op willekeurige tijdstippen. Lucky Eggs zijn geweldig om snel te levelen, maar doe dit niet zomaar wanneer je er zin in hebt. Het is natuurlijk heel verleidelijk om een keertje een Lucky Egg te gebruiken als je een wandeling gaat maken, want dan krijg je dubbele XP voor alle gevangen Pokémon, maar er is een betere manier om veel XP te krijgen. Spaar al je Rattata, Pidgeys en Weedles candies op, evolueer niets. (Of ééntje dan, als je niet kan wachten om ‘m toe te voegen aan je Pokédex.) En zodra je een enorm leger hebt aan beestjes, gebruik je je Lucky Egg, en evolueer je ze allemaal! Voor elke evolutie krijg je dan maar liefst 1000XP!! Dat is je geduld toch zeker wel waard?

Eitjes uitbroeden op de fiets of in de auto

Dit is misschien niet echt een foutje, maar meer een foute veronderstelling van velen. Er zit helaas een snelheidsmeter in het spelletje die er voor zorgt dat de metertjes op je eieren niet meer oplopen. Alleen als je héél langzaam fietst tellen de meters mee, maar dan maak je ook weer meer kans op een paal in je gezicht. Wees voorzichtig!

Een gym leeg achterlaten na een overwinning

En dan tot slot de meest pijnlijke fout die je kunt maken. Dit is misschien niet een beginner fout, aangezien je hier level 5 voor moet zijn, maar.. Wie deze fout ook maar één keer maakt, maakt hem nooit meer. Dus bij deze: vergeet niet een Pokémon achter te laten in de gym die je net hebt verslagen, anders blijft hij blanco achter en is hij zo in te pikken door iemand van het andere team.