Zojuist heeft Niantic een fantastische onthulling gedaan. Het bedrijf organiseert namelijk een speciaal Thanksgiving evenement voor Pokémon Go! De bekendmaking is slechts enkele weken nadat Niantic het eerste succesvolle Pokémon Go evenement organiseerde, namelijk Halloween.

Evenement bleek groot succes

Het Halloween evenement van Pokémon Go vond enkele weken geleden plaats. Het bleek een doorslaand succes. Niantic haakte er miljoenen dollars en duizenden nieuwe spelers mee binnen.  De spelers profiteerden dan ook van een groot aantal voordelen. Zo kregen ze voor het vangen van bepaalde Pokémon meer candy dan gewoonlijk. Mensen die allang gestopt waren met Pokémon Go begonnen daardoor weer te spelen.

Vele extra’s tijdens Thanksgiving

Niantic wil het succes van het Halloween evenement graag herhalen. Zodoende staat binnenkort een speciaal Thanksgiving evenement op het programma. Het idee is ongeveer hetzelfde. Thanksgiving vindt dit jaar plaats op 24 november. Nog maar een paar dagen wachten, en we kunnen dus weer genieten van veel extra’s tijdens Pokémon Go. Sterker nog, het Thanksgiving evenment begint al op woensdag 23 november. Op woensdag 30 november is de pret weer afgelopen.

Overzicht van beloningen

Voor elke Pokémon die je als speler laat evolven krijg je 1000 XP. Ook het vangen van Pokémon loont. Voor elke gevangen Pokémon ontvang je namelijk 200 XP. Alle beloningen in het spel even op een rijtje in het Engels:

Actie Thanksgiving  beloning
Throw a curveball

20 XP

Get a “nice throw” 20 XP
Get a “great throw” 100 XP
Get an “excellent throw” 200 XP
Hatch a 2km egg 400 XP
Hatch a 5km egg 1000 XP
Hatch a 10km egg 2000 XP
Successfully capture any Pokemon 200 XP
Successfully capture a new Pokemon species 1000 XP
Unsuccessfully capture any Pokemon (i.e. the Pokemon flees) 50 XP
Capture your 100th Pokemon of the same species (then 200th, 300th, etc) 200 XP
Evolve any Pokemon 1000 XP
Visit a Pokestop that has fewer than six items 100 XP
Visit a Pokestop that has six or more items 200 XP
Visit 10 unique Pokestops within 30 minutes 200 XP
Defeat a Pokemon in an enemy gym 200 XP
Successfully clear an enemy gym 100 XP