Het augmentend reality spel Pokemon GO bestaat nog maar een aantal maanden. Toch is het spel wereldbekend en zijn mensen over de hele wereld druk met het spelen van dit spel. Het spel is continue bezig om te blijven ontwikkelen en om te komen met nieuwe ontwikkelingen. Zo is het spel kortgeleden met updates gekomen waarbij het mogelijk wordt om een buddy Pokemon te kiezen. Met een buddy Pokemon kun je snel Candy’s verzamelen om die specifieke Pokemon te laten levelen en te laten evolueren. Verder wordt er aan nog meer gewerkt, zoals een ruilsysteem en is de Pokemon GO Plus kortgeleden op de markt gekomen.

Dit is nog niet alles. Niantic heeft namelijk aangegeven om met Pokemon GO events te komen. Hieronder is meer informatie te lezen over de Pokemon GO events.

Over Pokemon GO events

In een interview met Recode heeft John Hanke, de CEO van Niantic aangegeven niet stil te hebben gezeten sinds de lancering van de game. Sinds de lancering is zijn team constant bezig geweest met het verder ontwikkelen van de game. Zo staan er nog verschillende ontwikkelingen op de planning, waaronder de Pokemon GO events.

Het vorige spel van Niantic, Ingress, beschikte al over evenementen. Hierbij werden spelers op bepaalde tijden samengebracht in grote groepen om een bepaalde missie te behalen. Wanneer dat bij het spel Ingress lukte dan werden er bepaalde items vrijgespeeld.

John Hanke geeft aan dat de events er hoogstwaarschijnlijk zullen komen, maar dat ze het alleen doorvoeren wanneer ze er zeker van zijn dat er genoeg mensen komen opdagen bij de events, maar juist ook weer niet teveel. Dat geldt voor zowel de locaties als de servers. De servers moeten opgewassen zijn tegen al het dataverkeer en op de locaties moet geen overlast ontstaan door de vele mensen die naar de locatie komen. Verder geeft Niantic nog geen informatie over het verschijnen van zeldzame Pokemon op de locatie, zoals een Zapdos.

Het ruilen en winnen van Pokemon

Ook zijn er eerder al aankondigingen gedaan naar het ruilen van Pokemon binnen het spel. Binnen Pokemon GO is het ruilen nog geen mogelijkheid, maar dit kan in een van de latere updates wel mogelijk worden. Hanke heeft aangegeven dat er een grote kans bestaat dat dit mogelijk zal worden. Over het winnen van Pokemon tijdens gevechten is een grotere onzekerheid. Hier wil Niantic nog niet veel informatie over kwijt.