buddy2
De informatie was al bekend geworden door het dataminen van de code van Pokémon Go, maar op hun officiële website heeft Niantic nu ook bevestigd dat na de appraisal functie, die je inzicht geeft in het gevechtspotentieel van je Pokémon, dat de volgende functie die geintroduceerd gaat worden het buddy systeem is.

Voordelenbuddy

De Pokémon die je als buddy selecteert zal getoond worden op het trainer scherm, ook zul je deze als een avatar in beeld krijgen tijdens het spelen. Het lijkt er dus op dat hij niet naast je in het spel zal gaan lopen. Dit zal natuurlijk geen bezwaar opleveren, gezien dit anders het selecteren van wilde Pokémon en Pokéstops zou bemoeilijken. De voornaamste functie van je buddy Pokémon zal echter zijn het verzamelen van candy voor zijn soort. Voor zeldzame spawns zul je op deze manier toch extra candy kunnen verzamelen om toch naar de evoluties toe te kunnen werken, of om ze hoger te trainen.

 

Of er nog verdere voordelen aan vast zitten laat Niantic vooralsnog niet los, maar het zal weer een welkome toevoeging zijn aan Pokémon Go.