De app is pas net uit en er is werkelijk waar een stormloop aan nieuwe trainers de wereld ingebracht. Behalve de servers die het op een gegeven moment niet meer trokken, is er verder niet heel veel te klagen. Maar tijdens de server downtime ga je toch denken: “Hoe ziet deze app er in de toekomst?” Updates voor Pokémon GO.. Ze zullen er geheid komen, en persoonlijk ben ik heel benieuwd wat dit met zich mee zal brengen. Hieronder wat ideetjes wat betreft toekomstige updates! (Ohja, Pokémon ruilen zal in de toekomst mogelijk gemaakt worden, dus die zal je niet in het lijstje hieronder vinden.)

Vriendenlijst

Het is aanwezig in bijna elke doodnormale app, maar niet in Pokémon Go. Maar, hoe gaaf zou het zijn als je je vrienden kan toevoegen? Waarschijnlijk zal het dan niet mogelijk zijn om te kijken welk pad hij/zij gelopen heeft, (creeper much) maar het zou wel stoer zijn als je kan aangeven dat je Dratini’s kan vangen bij dat ene speeltuintje op de hoek. Verder is het simpelweg leuk om te zien welk level je vrienden zijn. Wie vind het nou niet leuk om, naast een lijst met al die gevangen Pokémon, een lijst van al je vrienden te hebben?

Dagelijkse bonussen

Mijn huis staat bij een middelbare school, waar het lijkt alsof ze die kinderen tot pokemon trainers opleiden, want wow, wat zijn ze sterk. Ik heb nu drie dagen gespeeld en ben heel trots op mijn 192 cp pidgeotto, maar de gyms hier in de buurt zijn nu al overgenomen door Pokémon met 446 cp. Geen gym defender coins voor mij dus… Daarom denk ik dat het een goed idee zou zijn als we dagelijkse bonussen kregen. Voor elke dagelijkse login bijvoorbeeld 10 coins, en als je 7, 14 en 30 dagen achterelkaar inlogt je een extra bonus krijgt bovenop die 10 coins. Zo heb je toch een kleine bron van “inkomen” en kan je beetje bij beetje sparen voor die felbegeerde lucky eggs.

Kleding

Diegenen die Pokémon X en Y hebben gespeeld weten hier alles van: kleding! In vorige Pokémon spellen was het niet mogelijk om je eigen karakter te personaliseren met je favoriete hoedjes, tassen en zelfs verschillende haarstylen! In Pokémon Go lijkt het weer een beetje aanwezig te zijn, maar tot nu toe zijn de uiterlijken van de trainers niet heel verschillend van elkaar. Maar met de aanwezigheid van de shop bestaat er de kans dat dit in de toekomst zal veranderen.

Events + mini-games?

Deze is bijna net zo waarschijnlijk als het ruil-systeem: evenementen! Op dit moment zijn er maar 150 Pokémon in de app te vinden, of, nee, nog niet eens! De legendarische Pokémon zoals Articuno, Moltres, Zapdos, Mewtwo en misschien Mew, zijn nog niet te vangen in het wild. Niantics heeft tijdens interviews laten weten dat ze de spelers dichterbij elkaar willen brengen door evenementen te organiseren. Ook in een van de eerste trailers kon je zien hoe een hele groep trainers krachten bundelden om een Mewtwo te verslaan, en te vangen! Grote kans dat we in de app op soortgelijke wijze een legendarische Pokémon kunnen scoren.. Maar, de legendarische Pokémon zijn niet oneindig. Het kan dus redelijk eentonig worden als er alleen maar legendarische Pokémon te scoren zijn. Hoe maak je het interessanter? Meer rewards door mini-games! Denk maar terug aan die goeie ouwe tijd met Pokémon Stadium op de Nintendo 64. Als ze dat soort mini-games zouden toevoegen….

Trainer battles

Als Pokémon ruilen mogelijk gemaakt zal worden, dan zullen trainer battles ook niet ver weg zijn. Hopelijk implementeren ze dit dus ook in de toekomst. Oh, en hoe geweldig zou het zijn om enorme team battles te hebben? Als ik moest gokken zou een Pokémon Go trainer battle er ongeveer het zelfde uit zien als de gym battles die we nu hebben, maar dan in realtime.

PokeRadar

Het is heel handig om te weten welke Pokémon in de buurt zijn door de “nearby“-tab te openen, rechtsonderin je scherm.. Maar als je eindelijk een Charizard ziet met 3 pootafdrukjes, hoe weet je dan welke kant je op moet? Er zijn mensen die hebben gemeld dat, als je de Pokémon selecteert en vervolgend in een willekeurige richting loopt, je de ring om het vakje zal zien gloeien. Maar er zijn ook momenten dat de Pokémon plotseling verdwijnen terwijl je op zoek bent. Gevangen door een andere trainer misschien? Om dit minder frustrerend te maken zouden ze misschien een soort PokéRadar kunnen toevoegen waarmee je de Pokémon kunt ‘locken’ zodat deze niet opeens verdwijnt tijdens het zoeken.

Voor een Free to Play app die nog maar net zijn release heeft waargemaakt is het een hele goede app. De server problemen zullen waarschijnlijk langzamerhand opgelost worden, en dan zal Niantics hopelijk nieuwe, spannende items en mogelijkheden toevoegen.