Wederom bizar nieuws uit Rusland. Eerder zijn er in Rusland al maatregelen genomen om er voor te zorgen dat er daar geen Pokemon GO komt. In plaats van Pokemon GO zijn er in Rusland andere augmented reality spellen aangekondigd, waarbij de spelers op zoek moeten naar Russische helden via een smartphone en hier een selfie mee moeten maken. Ditmaal is er een 21-jarige jongen opgepakt, omdat hij Pokemon speelde in de kerk. Dit kan nog eens vervelende gevolgen voor de jongen gaan hebben. Hieronder lees je er meer over.

Vijf jaar cel geëist

De 21 jarige jongen is Ruslan Sokolovsky en is al langere tijd actief met het plaatsen van online video’s. Ditmaal speelde hij Pokemon GO in de kerk in Yekaterinburg. In de kerk filmde hij zichzelf terwijl hij Pokéballen gooide naar een Pokemon. Terwijl hij deze handeling verrichte deed hij de onderstaande uitspraak:

Zou er iemand zijn die het vervelend vindt als ik Pokemon in de kerk speel? Daar gaan we dan snel achter komen.

Al snel bleek dat er zeker mensen zijn die het vervelend vinden als iemand Pokemon GO in de kerk speelt. Het filmpje is begin augustus online geplaatst op Youtube en sindsdien is het filmpje al 900.000 keer bekeken.

Vrijwel direct nadat Sokolovsky het filmpje op internet had geplaatst werd hij opgepakt door de politie. Momenteel zit hij al twee maanden vast en er loopt een politie onderzoek naar hem. Hij heeft namelijk meerdere aanklachten voor haatzaaien en het beledigen van een religieuze gemeenschap. Sokolovsky maakt een kans op een celstraf van vijf jaar door deze aanklachten.

Inmiddels heeft zijn arrestatie in Rusland ook tot veel onrust geleid. Zo zijn er veel mensen die het met de arrestatie eens zijn en mensen in Rusland die het volstrekte onzin vinden. Solokovsky is in Rusland ook geen onbekende. Op Youtube heeft hij namelijk al 300.000 volgers.

Pussy Riot

Eerder in 2012 waren er in Rusland al twee vrouwen van de band van Pussy Riot veroordeeld voor twee jaar celstraf vanwege vergelijkbare beschuldigingen. De band van Pussy Riot heeft ook gereageerd op de arrestatie van Solokovsky. Zij hebben een bericht op internet geplaatst waarin het belachelijk is dat er twee aanklachten lijden voor mogelijk 5 jaar lang in de cel voor alleen het spelen van Pokemon in de kerk.