Nintendo heeft zojuist weer wat informatie vrijgelaten over de Pokemon Go Plus. Op dit moment wordt aangegeven dat de armband alleen nog voor de iOs toestellen is en dat het op moment nog niet werkt voor de Android. Al wordt hier aan gewerkt en zal het spoedig zijn dat deze ook hiervoor gaat werken. Dit kan betekenen dat je met de Android toestel even net wat langer moet wachten.

Update september: De Pokemon Go Plus is vanaf 16 september weer te koop. Alleen bij deze webwinkel is het momenteel te bestellen. Ga hier naar deze webshop.

Voor de iOs toestellen of Apple telefoons, werkt het met de volgende versies: 5/5c/5s/SE/6/6s/6 Plus/6s Plus en iOS 8 – 9. Er wordt verwacht dat eind juli het ook zal moeten werken voor de Android toestellen.

Er werd eerst verwacht dat de accessoire eind juli geleverd kon worden. Maar nu wordt aangegeven dat dit augustus zal zijn, de populariteit van het accessoire is een stuk groter dan verwacht. Wat ook al heeft geleid dat deze is uitverkocht bij Bol, Amazon en andere winkels.

De kosten van het bandje zijn € 39,99.

De werking van de Pokemon Go Plus

Pokemon go armbandDe armband heeft een unieke werking. Het zorgt er namelijk voor dat je Pokémon kunt vangen, zonder dat je de hele tijd je smartphone er bij moet pakken. De Go Plus werkt dankzij Bluetooth en het Led lampje dat in de Pokéball zit verwerkt. Dit lampje knippert als er een Pokémon in de buurt is. En ook als er Pokéstops in de buurt zijn. Wanneer er items zijn, dan hoef je enkel op het bandje te swipen en worden de items toegevoegd aan je inventory. Erg simpel dus. Leuk is dat je hiermee dus de Pokémon kunt vangen, de enige voorwaarde is dat de Pokémon al een keer eerder gevangen moet zijn. Je vangt de Pokémon uiteindelijk door op het knopje van de armband te drukken, op deze wijze gooi je een Pokéball.

Klik hier om de Go Plus te kopen.