Er is al veel nieuws geweest dat het spel Pokemon Go mensen in beweging brengt. Pokemon Go is een game ontwikkeld door Niantic en door middel van augmented reality moeten mensen er op uit trekken om Pokemon in het echte leven te vangen. Wanneer Pokemons worden gevangen kunnen ze worden getraind en kan er mee worden gevochten. Pokemon Go is erg populair en daar is slim op ingespeeld door de buurtsportcoaches van Sport in Dronten. Hieronder lees je meer over deze actie en waarom het erg interessant is.

Tour de Pokéstop!

De coaches van Sport in Dronten hebben een actie ontwikkeld om mensen in beweging te brengen. Dat hebben ze gedaan met de actie Tour de Pokéstop. Hierbij worden groepen mensen samengebracht en wordt er een wandelroute uitgestippeld door Dronten. Zo zijn er tijdens deze actie 2 wandelroutes uitgestippeld. Er was een wandelroute van 3 en een van 6 kilometer te bewandelen. Op verschillende plekken tijdens de route waren er verschillende Pokéstops. Hier werden Pokemon naartoe gelokt door zogeheten ‘Lures‘ uit te zetten. Dit zijn plekken waar mensen vervolgens Pokemons kunnen vinden en kunnen vangen.

De organisatie wil mensen in beweging brengen en dat op een zo laagdrempelig mogelijke manier. Door in te spelen op de Pokemon Go rage is dit een uitgesproken kans. Mensen zijn tegenwoordig druk bezig met het spelen van Pokemon Go en door het samen te spelen is het nog een stuk leuker ook. Daarnaast is dit een hele makkelijke manier om mensen in beweging te brengen. Afgelopen donderdag is er een tour geweest in Dronten. Helaas was er deze avond veel regenval. Echter waren er ondanks deze regen toch nog 50 mensen komen opdagen in het centrum van Dronten. Dit biedt mogelijkheden voor de toekomst wanneer deze tours meer bekendheid krijgen en wanneer het goed weer is.

Mogelijkheden voor jongeren

Volgens de organisatie Sport in Dronten is het normaal moeilijk om met de jongeren in aanmerking te komen. Echter maakt het inspelen op Pokemon het een stuk makkelijker om in aanmerking te komen met jongeren. Deze tours zijn voor hen een makkelijke manier om de inventory aan te vullen, Pokemon te vangen en eieren te hatchen. Daarnaast is het een goede manier om jongeren verder te laten interesseren in meer beweging.