Er is een document van koffieketen Starbucks uitgelekt waarin wordt verklapt dat de koffieketen mogelijk gaat samenwerken met Pokémon Go. In de memo staat onder andere dat Niantic en Starbucks samen de komst van een groot aantal nieuwe Pokémon willen vieren. De plannen voor deze bijzondere samenwerking zijn echter nog niet officieel aangekondigd.

Reddit

Het uitgelekte document verscheen op Reddit. We weten nog lang niet alle details, maar het is in elk geval bijzonder nieuws. Het schijnt dat alle Starbucks winkels een PokéStop of Gym zullen worden. Als kerst op de taart brengt de populaire koffieketen waarschijnlijk ook een nieuwe Pokémon ijskoffie op de markt. Grote kans dat we binnenkort genieten van een heuse Pokémon frappucino.

Pokémon frappucino

De uitgelekte documenten hebben tot veel discussie geleid onder Pokémon fans. Het vermeldt namelijk ook dat er een aantal nieuwe Pokémon in het spel gaan komen. Dit zou op donderdag 8 december zijn. Niantic heeft vandaag op Twitter bevestigd dat we inderdaad zeer binnenkort een aantal nieuwe Pokémon kunnen verwachten. Welke dat zijn is nog niet bekend. Meer details daarover volgen als het goed is op 12 december.

Nieuwe strategie

De samenwerking met Starbucks maakt onderdeel uit van een nieuwe strategie van Niantic, die meer winst wil gaan maken. Zo deden al eerder de geruchten dat het bedrijf van plan was samen te gaan werken met McDonalds. Ook organiseert het succesvolle bedrijf sinds kort regelmatig speciale evenementen. Het eerstvolgende evenement staat gepland met kerst.