Wist je al dat het in Google Maps altijd al mogelijk was om je route bij te houden die je aflegt? Daarvoor kun je gemakkelijk een paar instellingen gebruiken om je looproute bij te houden. Echter heeft Google het nu ook gebruikt om in te spelen op Pokemon GO. Zo kun je vanaf nu de looproute die je aflegt om Pokemon te vangen opslaan. Je kunt vanaf nu dus de Pokemon speeltijd en locaties vastleggen.

Het bijhouden van de locatiegeschiedenis met Pokemon GO

Google Maps kan jouw gehele locatiegeschiedenis bijhouden. Op deze manier heb jij een overzicht van alle plekken waar je bent geweest toen je op zoek was naar Pokemon. Deze geschiedenis van de looproute wordt alleen opgeslagen in de tijdlijn van je eigen account en wordt niet gedeeld met anderen. Op de tijdlijn in je account zie je op deze manier precies waar je bent geweest, hoeveel afstand je hebt afgelegd en welk vervoersmiddel je hebt gebruikt. Heb je gewandeld door Assen, de trein genomen naar Groningen of ben je met de auto naar Wildervank gegaan om Pokemon te vangen? Google Maps houdt het precies voor je bij.

Deze functie was eerder al mogelijk, maar Google Maps heeft de functie nog preciezer gemaakt, zodat alle bewegingen bij te houden zijn en Google heeft dit de Pokemon GO-looproutes genoemd.

Om gebruik te maken van deze Pokemon functie ga je naar de tijdlijn in Google Maps. Hierna kun je je verplaatsen naar andere gebieden en houdt Google alles voor je bij wanneer je je smartphone bij je hebt. Vervolgens selecteer je de dag waarop je die afstand hebt afgelegd en tot slot klik je op ‘wandelen’ of ‘fietsen’. Hierna scroll je naar ‘Catching Pokemon’.

Het kan echter het geval zijn dat Pokemon GO op de mobiele telefoon nog niet helemaal goed functioneert. In dat geval kun je op de computer je route selecteren, maar dat is natuurlijk niet even handig.

Leuke functie

In feite is het dus alleen een functie die al bestond, maar die anders wordt ingezet, zodat Pokemon GO trainers deze functie ook sneller gebruiken. Voor spelers is het leuk achteraf te zien waar en hoeveel ze hebben gelopen of op een andere manier hebben gereisd. Daarnaast kan het ook een handige functie zijn wanneer je bepaalde routes vast wilt leggen. De routes waarop je de meeste Pokemon tegenkomt kun je later nog eens afleggen.

Lees ook ons artikel over de gevaren van het downloaden van ransomware.