Ben jij al in Groningen geweest om op zoek te gaan naar Pokemon en deze te vangen? Indien je van plan bent om Pokemon te gaan vangen in Groningen dan hebben we een tip voor je om op een leuke manier Pokemon te gaan vangen. Bij Rondvaartbedrijf Kool worden namelijk rondvaarten door de grachten van Groningen gehouden. De boot komt langs veel verschillende Pokéstops en dit geeft jou de kans om je collectie Pokemon flink uit te breiden op een leuke en makkelijke manier.

Een rondvaart bij Gilbert Uijen

Tijdens een van deze rondvaarten stap je aan boort bij Gilbert Uijen. Hij organiseert namelijk 3 keer per dag een rondvaart speciaal voor Pokemon trainers. Tijdens eerdere rondvaarten zag Gilbert veel jongeren langs de wateren staan om Pokemon te vangen. Vervolgens is hij zich verder in het spel gaan verdiepen en hij ontdekte al snel dat er meer dan 30 Pokéstops op de route zitten van zijn rondvaart. Dat was ook de reden waarom hij zoveel Pokemon trainers zag tijdens de rondvaarten. Vervolgens is hij rondvaarten gaan organiseren speciaal voor Pokemon trainers om Pokemon te vangen. Deze rondvaarten zijn al erg populair geworden.

Deze Pokemon GO vaartochten worden al een aantal weken aangeboden en het is nog tot aanstaande vrijdag mogelijk om aan te melden. Het tarief om mee te mogen op deze Pokemon GO vaartocht is slechts 8 euro. Wanneer er 10 mensen aanwezig zijn voor de tocht dan vertrekt de boot al. Met de drukte valt het nog mee, dus je kunt gewoon langsgaan om mee te kunnen tijdens een van de rondvaarten.

Andere Pokemon acties

De rondvaarten van het rondvaartbedrijf Kool is niet de eerste die inhaakt op Pokemon GO. In Dronten zijn er al speciale Pokemon wandelingen georganiseerd om Pokemon te vangen. Dit wordt gedaan door de vereniging Sport in Dronten die Pokemon GO ziet als een geschikte mogelijkheid om jongeren meer in beweging te krijgen.

Echter zitten mensen tijdens een rondvaart helaas stil en komen ze minder in beweging. Toch is het een leuke manier van gamen, waarbij mensen samenkomen en in groepsverband op pad gaan om Pokemon te vangen. Inmiddels heeft Pokemon GO ook al een revolutie laten zien in de mogelijkheden van augmented reality. Volgens experts gaat het spel namelijk verder dan alleen een spelletje.