Dit is mijn inzending voor de wedstrijd op het Forum. Aangezien dit een pure Let’s Play is dacht ik dan plaats ik m ook in mijn Pokéblog reeks.

10km hardlopen + Pokémon go

Gisteren ontving ik aan het eind van de dag een ei die pas na 10km zou uitkomen. Dat betekent dat ik de volgende dag veel zou moeten gaan lopen. Normaal gesproken loop ik ongeveer 5km per dag, dat vind ik al best veel voor een gemiddelde vakantiedag. Maar omdat ik heel graag wilde weten wat er in het ei zou zitten besloot ik vandaag om maar eens te gaan hardlopen. Het is nu vakantie, ik hoef niet naar werk. Er is veel sport op TV en mijn sport begint pas weer in Augustus. Dus dan kan je hardlopen en Pokémon GO toch geweldig combineren? Win Win situatie!

Ik hoopte heel erg op een Lapras, Snorlax of andere grote Pokémon uit mijn ei en vol goede moed stapte ik in mijn hardloopschoenen. Ik zette mijn telefoon in zo’n telefoonhouder om mijn bovenarm en hop ik was klaar om weer het veld in te gaan. Mijn doel was duidelijk. 10km hardlopen en niet te veel afgeleid worden door alle Pokéstops en wilde Pokémon.

Je raadt het al, dat ging ongeveer 400 meter goed tot ik bij de eerste gym kwam. Nou het kwam niet per se door de gym, maar eerder de lure die iemand had geplaatst bij een Pokéstop naast de gym. Dus mijn telefoon was constant aan het trillen en ja ik moest gewoon die Pokémon vangen. Het was een Drowzee en laat ik net bijna genoeg candy hebben om er een tot een Hypno te laten evolueren.

Deze Drowzee was nogal moeilijk te vangen vanaf mijn linker bovenarm, dus moet ik die telefoonhouder weer af doen. Na een enkele poging had ik de Drowzee in bezit en kon ik weer op pad. Althans dat dacht ik, want er kwam opeens een Goldeen in beeld en een Weedle en een Caterpie en een Magikarp en zo stond ik na 400 meter al minutenlang stil om Pokémon te vangen. Kom op zeg, ik ging er alleen op uit om een ei uit te broeden! Oké dan, ik vang ze wel even.

Een paar minuten later kon ik eindelijk mijn pad vervolgen en ik wist dat er over 1000 meter weer een gym zou komen. Maar ik was streng naar mezelf en heb ik 1200 meter lekker door kunnen rennen langs de Kromme Rijn. Ja 1200 meter, want ja toen kreeg ik namelijk een keuze. Blijf ik binnen de bebouwde kom of ga ik de weilanden. Oftewel wil ik veel Pokémon en Pokéstops tegenkomen of juist niet?

Jullie raden het al ik ging voor de bebouwde kom. Ik bleef wel hardlopen langs de Kromme Rijn en Pokéstops pakte ik al hardlopend mee. Het ging lekker. Ik besloot om achter het Galgenwaard te lopen, want ik had daar een paar dagen eerder Scythers gestopt, maar niet gevonden. Dus misschien waren die nu wel vangbaar. Helaas kon ik die niet vinden. Ik checkte om de zoveel meter het scherm op mijn linker arm, maar er verschenen alleen Goldeen en Magikarp. Je moet je ook bedenken dat elke keer ik op mijn scherm keek ik mijn snelheid een beetje inhield en dat ik daarna weer volle bak doorliep.

Nou ik kon dus wat Pokéstops meepakken en af en toe een Psyduck en andere water Pokémon langs de Kromme Rijn. Uiteindelijk kwam ik op de Uithof en daar zag ik nog wat Pokémon die ik nog niet eerder was tegengekomen. Namelijk Vileplume, Vulpix, Diglett en Persian. Deze Pokémon bepaalden dan ook mijn looproute over de campus. Helaas kwam ik van al deze Pokémon alleen maar een Persian tegen achter de Cambridgelaan. Daarvoor stopte ik dan ook om mijn best te doen bij het gooien van Pokéballs, maar Persian had andere plannen, want na een poging ging ie er al vandoor. Balen!

Ik merkte wel dat ik ondertussen bekaf was van de hele tijd stoppen en rennen. Het was tijd om weer terug te gaan naar huis, maar dan wel binnendoor. Via de University College Campus. Mijn tempo lag duidelijk lager dan in het begin en ik kreeg last van een blaar op mijn hiel. Wat de pijn dan weer dragelijk maakte was het feit dat ik een Geodude had gevonden! Die had ik nog niet. Snel zoeken waar die ongeveer was. Ik vond hem ten noord westen van de campus, maar het was niet mijn dag vandaag. Ook Geodude ontglipte me. Alle moed zoek in de schoenen en die wilde ik het liefst uitdoen vanwege de blaren op beide hielen.

Ik liep de laatste 2km niet meer hard, want dat deed te veel pijn. Ook de Magmar die op de radar verscheen kom me weinig schelen. Die zou ik de volgende dag wel gaan zoeken. Om het nog erger te maken viel telefoon ook nog eens uit en startte die ook niet meer op. Ik droop letterlijk af naar huis en na een aantal pogingen deed mijn telefoon het weer.

Om de balans op te maken. Ik had 8km van de 10km gelopen voor mijn ei.
Hardlopen en Pokémon GO is heel zwaar. Het hardlopen was een soort van interval training geworden.

Wat de pijn een beetje deed verzachten is dat ik daarna mijn ei heb laten uitkomen, door te wandelen. En er kwam een gigantische Snorlax uit met en CP van 1117. Ik ben ook nog teruggegaan naar de plek van de Persian om er een Dratini tegen te komen. Logisch toch. Geodude heb ik ook kunnen vangen, maar Diglett, Magmar en Vileplume niet.

Nog een laatste tip: Wil je echt hardlopen en Pokémon GO spelen. Dan raad ik je aan om niet toe te geven aan alle Pokémon in de buurt. Hoe moeilijk dat ook is.

Dat was het dan weer. Train on (hardlopen of Pokémon Go, mag je zelf invullen haha) en Adishatz!
Mikmans