Wat mooi om te zien hoe ontzettend groot en actief de community is na een week! Natuurlijk wordt er wat vriendschappelijk modder naar elkaar gegooid door de verschillende teams, maar als het niet om de gyms gaat dan gaat iedereen samen op stap op zoek naar Pokémon.

 

Gisteren ben ik voor de verandering naar een andere stad gegaan: Gouda. Maar op een lvl5 gym van Team Mystic die ik naar lvl6 heb getraind en een Jinx nest was er niet heel veel te beleven buiten het centrum. Op het station had ik wel nog een Bellsprout en Haunter aan mijn lijst kunnen toevoegen en kreeg ik een fantastische (not) Weelde uit een ei. Wat me wel opviel waren de hoeveelheid Golduck in de gyms en ook in de buurt. Blijkbaar zitten er meer Psyduck en Golduck nesten in Gouda dan in Utrecht. De Jinx die ik tegenkwam was in de buurt van een ijssalon en op de terugweg liep ik er weer langs en vond er weer een op dezelfde plek. Zo kan je makkelijk altijd naar dezelfde plek teruggaan voor bijvoorbeeld een Dratini en heb je in no-time een Dragonite.

 

Ondertussen ben ik een 10km ei aan het uitbroeden en hoop ik op een Lapras, Snorlax of Aerodactyl.

 

Mijn vorige post was over de vindbaarheid van Pokémon en de Eevee evolution. Die twee afbeeldingen was ik ergens tegengekomen, maar dat waren niet mijn vindingen. Ik heb ook nog niet kunnen testen hoe een Eevee evolueert. Er zijn flinke discussies want nou bepaald wat het wordt. Maar tot nog toe zijn ze er niet achter. Ik houd het op random. De vindbaarheid van Pokémon zal denk ik wel in kaart kunnen worden gebracht, maar de afbeelding liet echt een hele andere regio zien dan wat wij hier zien.

 

Dan iets wat meer onderzocht is. In dit filmpje heeft de Silph Road tijdens de bèta onderzocht waar de verschillende Pokémon verschijnen. Zo heb je bijvoorbeeld in droge, warme klimaten meer ground en rock Pokémon. Die je bijna niet tegenkomt in Nederland. Dit is de link, mocht het filmpje niet goedgekeurd worden: youtube.com/watch?v=s4PDm_TIqvs

Voor nu train on en Adishatz!

Mikmans