Hee allemaal!

 

Vandaag begon ik wat vroeger, want ik zag dat een andere speler een lure module had gebruikt op een Pokéstop. Dat betekent dat er een soort aroma vrijkomt die wilde Pokémon aantrekt. Nou hop hop snel erheen voordat het uitgewerkt was en ik vond er een Eevee! Die had ik nog niet en je hebt maar 25 candies nodig om die te laten evolueren.

Eigenlijk was ik van plan om daarna weer naar huis te gaan, maar aangezien ik op 20 meter van een gym stond ging ik mijn geluk eens beproeven. De afgelopen dagen had ik wat problemen met aanvallen in een gym. De tegenstander bleef telkens op een levenspunt staan. Maar ik had ergens gelezen dat dat komt door het snelle en vele klikken. Door rustiger te klikken kan je dit voorkomen. En ja het werkte. Ik kreeg meteen mijn badge voor 10x een gym verslaan en Team Mystic heeft er weer een gym erbij! Maar als ik deze gym kon verslaan dan kon ik ook die andere op 100 meter met alleen een Magmar erin. En ook dat lukte!

Nou ik had er zin in! Op naar de volgende gym om die te versterken. Een Team Mystic gym van lvl had twee Pokémon erin, dus ik kon er geen Pokémon achterlaten. Ik moest er gaan trainen, maar ik kon telkens niet winnen van de tweede Pokémon. Dus zoveel exp kwam er niet bij om het prestige te verbeteren. Toen besloot ik om maar weer richting huis te gaan. Ik had weer flink wat Pokémon gevangen en zelfs twee Mankeys uit een ei gekregen. Wat erg handig is om tegen de Raticate te gebruiken.

Maar ik zag dat team rood een gym had bezet waar ik nog makkelijk langs kon gaan om de gym meteen weer terug te pakken. En deze Slowbro was geen probleem voor mijn Balbasaur. Nu had ik 6 gyms in handen en via de shop in het menu kan je je bonus per dag ophalen. Hoe meer gyms je bezit hoe hoger de bonus!

Bij thuiskomst ging ik eens al mijn Raticate bekijken. Want ik zag dat sommige de aanval Hyper Beam kennen. En ik denk niet dat Rattata die aanval kende. NobertDeNiro stelde in mijn vorige blog de vraag wat handiger is te doen: Eerst je Pokémon sterker maken of evolueren en daarna te power uppen? Nou ik denk dat het handig is om bijvoorbeeld je Rattata te uppen tot boven de 150CP en daarna pas te evolueren, want dan leert de evolutie een betere aanval. Dat is bij mij voorgekomen.

Nog een ding voordat ik weer afsluit. Ik gebruik af en toe razz berries om het vangen van Pokémon makkelijker te maken. Tot dusver heb ik nog geen verschil gezien, maar aangezien ik toch elke keer nieuwe berries krijg gebruik ik ze toch. Merken jullie het verschil nadat je een berry gebruikt?

 

Dat was het dan weer voor nu. Train on en Adishatz!

Mikmans