Zo, dat waren flink wat server problemen gisteravond. Vandaag vertel ik weer wat over mijn ervaringen in het veld.

Nadat ik mijn eerste blog had geschreven bleef ik kijken of de server problemen al waren opgelost. Af en toe deed ie het wel, maar dan was ik net bij de eerste Pokéstop en dan waren er alweer problemen. Dus moest ik mijn tocht weer afblazen en naar huis lopen.

Wat me wel is opgevallen is dat de Pokémon in andere hoeveelheden komen afhankelijk van het tijdstip. Na 7uur ’s avonds verandert de omgeving in een nachtelijke omgeving. Ik weet niet of dit bevestigt is dat er ’s avonds andere Pokémon zijn, maar dat idee heb ik wel. Zo ving ik een Jinx. Een Psychic Pokémon en dat vind ik een type wat met de nacht te maken heeft. Of denk ik nou te ver door?

Uiteindelijk had ik wel een langere speelsessie en toen zag ik dat er een andere team Mystic speler in de buurt 3 gyms had bezet. Ik ben er meteen naartoe gegaan. Heb er even getraind en een Pokémon achter gelaten om de gym te versterken. Verderop zag ik nog een aantal gele gyms, maar die liet ik even voor wat het was.

Ondertussen waren er twee eieren uitgekomen! Een sterke Bubasaur met een CP van 139 en een Shellder met een CP van 60. Voor de Balbasaur hoefde ik maar 2 km te lopen en voor de Shellder 5 km. De meeste eieren openen na 5 km.

Na dit rondje besloot ik om weer naar huis te gaan en wat Pokémon van mij te verbeteren door ze candies te geven. Mijn Spearow evolueerde naar een Fearow met een onwijs hoge CP van 370, maar ik heb hem nog sterker gemaakt naar boven de 400 CP. Ook vond ik nog een Staryu met een CP van 174 en die heb ik verbeterd naar 204. Over 45 Staryu candies hoop ik die te evolueren naar een Starmie!

Goed dit was het weer voor nu. Op dit moment is er heftig gevecht gaande tussen Geel en Blauw in Utrecht. Ik hoop dat jullie allemaal team Mystic kiezen. Ik ga weer op pad om mijn Gyms terug te pakken.

Wil je wat weten over een specifiek onderwerp, laat het me weten in de reacties. Kan je het nog niet spelen? Wees gerust, waarschijnlijk waren al die server problemen veroorzaakt doordat het spel in de Verenigde Staten beschikbaar werd gemaakt. Heel veel spelers gingen tegelijk op pad. Binnenkort zal het ook verkrijgbaar zijn in de App stores in Nederland.

 

Voor nu train on en Adishatz

Mikmans