Pokemon GO is niet zomaar meer een spelletje binnen de samenleving. Het is bekend over de hele wereld en dagelijks zijn er vele mensen die het spel spelen. Bij het vangen van de virtual reality wezentjes is het de bedoeling dat men gebruik maakt van een smartphone waar de applicatie van het spel op kan draaien en waar een camera op de telefoon zit.

Sommige mensen proberen het ook op de computer te krijgen, zodat het vanuit huis kan worden gespeeld. Heel veel meerwaarde heb je hier als gebruiker niet mee, want je moet namelijk op pad om de Pokemon in het dagelijks leven te vangen. Toch zijn er mensen die weten vals te spelen door de locatie aan te passen naar een andere bestemming en daarom Pokemon weten te vangen. Echter is de maker van de game Niantic met ontwikkelingen gekomen waarbij vals spelen wordt gestraft. Nu is er nog een belangrijke update voor mensen die toch proberen om het spel op de computer te spelen. Het kan namelijk dat je het verkeerde bestand daarvoor download en voor vervelende gevolgen komt te staan.

De gevolgen van ransomware downloaden

Op het moment is er ransomware dat zich voordoet als Pokemon GO. Mensen op de computer die Pokemon GO voor de computer willen downloaden moeten er dus op letten dat ze geen ransomware downloaden. Hiervan gaan twee versies op het internet rond, wordt gemeld door Check Point. Wanneer iemand dit wel download dan wordt de computer van de gebruiker automatisch vergrendeld en dan moet er losgeld betaald worden om de computer weer te ontgrendelen. De makers van ransomware maken je dus wijs dat er een versie van Pokemon GO voor de computer wordt aangeboden, terwijl je vervolgens je computer niet meer kunt gebruiken of geld kunt betalen.

Toch adviseren we je om Pokemon GO alleen maar voor de smartphone te gebruiken met de officiële app. Hiermee worden problemen voorkomen, zoals het downloaden van ransomware en loop je geen gevaar met je computer. Daarnaast kun je het beste volgens de eerlijke regels van het spel spelen, zodat je geen risico loopt op een geblokkeerde account. Tot slot zijn wij van mening dat Pokemon GO ook het leukste is om te spelen op een eerlijke manier!

Lees ook ons artikel over de vraag of Pokemon GO gevaarlijk is voor de samenleving.