Ben jij een echte Pokemon trainer die er voor gaat om alle Pokemon te vangen? Dan wil je natuurlijk gebruik maken van alle mogelijkheden en middelen die er zijn. Daaronder valt ook de nieuwe Pokemon GO Plus wearable die het extra makkelijk voor je maakt om Pokemon te vangen en andere handelingen te verrichten. Het apparaatje dat lang op zicht heeft laten wachten is nu te koop en heeft een prijs van 39,95 euro.

Er zit dus nog een redelijke prijs aan daarom is het goed om er zeker van te zijn dat je dit apparaat wilt aanschaffen voordat je hem daadwerkelijk koopt. Voor veel mensen is het nog niet duidelijk wat je nou precies wel of niet met het apparaat kunt doen. Daarom hebben we op deze pagina een overzicht gemaakt met alle mogelijkheden die de Plus te bieden heeft en een overzicht wat je er niet mee kunt doen.

Wat kun je wel met de Pokemon GO Plus

  • Pokemon GO spelen terwijl je smartphone in je broekzak zit. De Pokemon GO Plus is gekoppeld via bluetooth aan je smartphone. Hierdoor kun je je smartphone in je broekzak laten zitten en ondertussen gewoon het spel spelen.
  • Pokemon vangen. Terwijl je smartphone in je broekzak zit kun jij gewoon Pokemon vangen. Wanneer je loopt en Pokemon tegenkomt dan begint de Plus te trillen. Door op het knopje van de Plus te drukken kun je een Pokéball gooien.
  • Pokéstops bezoeken. Wanneer er een blauw lampje gaat branden dan betekent het dat je in de buurt bent van een Pokéstop. Door op het knopje te drukken kun je items van de Pokéstop verzamelen.
  • Tijdens het lopen registreert de Plus ook de kilometers die je loopt en deze worden gebruikt voor het uitbroeden van eieren. Hiermee kun je ook Candy verzamelen.
  • Tijdens de laatste update is het zelfs mogelijk geworden om Incense te gebruiken met de Plus.

Wat kun je niet met de Plus?

  • Met de Plus wearable kun je alleen normale Pokéballs gooien en geen speciale. Wanneer je zeldzame Pokemon tegenkomt heb je dus een kleinere kans om deze te vangen. Ook kun je niet meerdere Pokéballs gooien, maar slechts een tegelijk.
  • Wanneer je een gym tegenkomt dan kun je hier niks mee met de Plus. Met de Pokemon GO Plus kun je namelijk geen gevechten aangaan.
  • Wanneer je met het gooien van een Pokéball een Pokemon hebt gevangen dan kun je niet direct zien wat voor Pokemon je hebt gevangen. Hiervoor moet je je smartphone erbij pakken.