Er is weer een nieuwe update van Pokemon GO uitgerold. Dit is een kleine update geweest, maar heeft een aantal nieuwe leuke functionaliteiten. Deze nieuwe versie is 1.9.0. Op deze pagina vertellen we wat de nieuwe functionaliteiten zijn van deze nieuwe versie. Zorg er wel voor dat je de app naar de laatste versie hebt bijgewerkt om er zeker van te zijn dat je van de onderstaande functionaliteiten gebruik kunt maken.

Locaties van de gevangen Pokemon bekijken

De belangrijkste nieuwe functionaliteit van deze update is dat het vanaf nu mogelijk is om de locaties van de gevangen Pokemon terug te bekijken. Om deze locatie te bekijken ga je naar de Pokemon en bekijk je de individuele Pokemon. Hier zie je onderaan het scherm de locatie vermeld staan waar je de Pokemon hebt gevangen. Voorheen stond er alleen de datum wanneer je de Pokemon had gevangen, maar nu staat hier dus ook de locatie met de datum. Deze nieuwe functionaliteit wordt capture location genoemd en zorgt er dus voor dat je later altijd nog kunt zien waar je de Pokemon hebt gevangen. Zelfs wanneer de Pokemon evolueert kun je later nog steeds zien waar je de originele Pokemon hebt gevangen.

Wanneer je dus een Charmander hebt gevangen in de Apenheul en deze later evolueert naar een Charizard dan krijg je later bij de Charizard ook nog een melding van de Apenheul te zien. Je kunt er op deze manier altijd achter komen waar je de Pokemon oorspronkelijk vandaan hebt. Via deze functie is het niet mogelijk om erachter te komen waar bepaalde Pokemon zich schuil houden. De functie toont niet de exacte gps locatie waar je de Pokemon hebt gevangen, maar slechts de locaties waar je op dat moment bent. In dit geval dus de Apenheul in Apeldoorn, Gelderland, Nederland.

Gebruik de Pokemon GO Plus voor incense

Ook beschikte deze update over een nieuwe functie voor de Pokemon GO Plus wearable. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om incense te gebruiken met de accessoire om vervolgens de Pokemon ermee te vangen. Door incense te gebruiken komen er een bepaalde tijd veel Pokemon naar de locatie waar incense is gebruikt. Let er wel op dat je met de Pokemon GO Plus alleen normale Pokéballs kunt gooien en geen speciale Pokéballs. De kans om zeldzame Pokemon op deze manier wordt dus kleiner. Wanneer je gebruik maakt van incense kun je wellicht net zo goed je smartphone even gebruiken.