Tijdens het spelen van Pokemon GO kun je lekker over straat heen dwalen met je telefoon in je hand om Pokemon te zoeken. Wanneer je aan het lopen bent kom je vanzelf Pokemon tegen om te vangen. Echter zijn er ook een aantal manieren om sneller Pokemon tegen te komen. Hiervoor gebruik je de Sightings en de Nearby trackers. Op deze manier kun je specifiek zoeken en daardoor je Pokédex aanvullen of snel Candy verzamelen om je Pokemon mee te levelen en te laten evolueren.

In het spel Pokemon vinden geregeld updates plaats. Hierdoor veranderen er snel verschillende systemen waarmee Pokemon gevangen kunnen worden. Zo bestond er eerder een radar onderin het scherm waar de voetstappen te zien waren. Deze gaven aan hoe ver je van een Pokemon vandaan was. Helaas werkte deze functie niet volledig en is deze uit de game gehaald. Andere manieren om je nu te helpen binnen de game zijn de Nearby en de Sightings systemen.

Hoe de Sightings en de Nearby functie te gebruiken

De nieuwe radar die in Pokemon is toegevoegd bestaat uit twee delen. Dit zijn Sightings en Nearby. Sighting werkt al voor alle gebruikers alleen de Nearby radar is nog maar beperkt beschikbaar, omdat deze nog in de testfase zit.

De Sighting radar laat je nabije Pokemon zien. Hij lijkt dus een beetje op de driestappen radar. Echter kun je met deze radar niet de exacte locatie van de Pokemon zien, maar je kunt wel Pokemon vinden door rond te wandelen.

Met de Nearby tracker kun je Pokemon vinden die dichtbij de Pokéstops zitten. Met deze functie kun je Pokemon selecteren die je graag wilt hebben. Vervolgens krijg je een inzicht in de Pokéstops. Je kunt vervolgens de route naar de locatie krijgen. De Pokemon zitten niet op de exacte locatie, maar er wel in de buurt van.

Pokemon GO Plus

De voorgaande functies vervangen Pokemon GO Maps of Pokévision niet, maar op deze manier wordt het wel makkelijker om spelers samen te brengen. Met deze tips neemt jouw kans weer een stukje toe om de beste Pokemon trainer de worden en alle Pokemon te vangen!Wil je nog meer uit Pokemon Go halen? Dan kun je voor Pokemon GO Plus gaan. Voordat je deze stap maakt raden we je aan om ons artikel met de tips over Pokemon GO Plus te lezen.