Pokémon Go is inmiddels officieel uit dus lijkt mij dit een goed moment om nog even op een rijtje te zetten wat je nu kunt verwachten qua items in het spel. Deze blog is bedoelt als opheldering van een aantal voorgaande artikelen die geplaatst zijn in de tijd dat het spel nog in beta was. Toen waren er nog veel speculaties over hoe het zou zijn en wat het gaat worden. Nu het officieel is kunnen we met meer concrete hulp komen, en ik dacht dat het wel fijn zou zijn om alvast de mogelijke items in het spel te noemen.

Categorieën

Er zijn in de winkel van de app te vinden: Items, upgrades en pokécoins. De items zijn onder andere te gebruiken om pokémons te vangen of te lokken, om eieren uit te laten komen of om meer XP te krijgen. De upgrades zijn om de hoeveelheid items die je kunt hebben in je rugzak te vergroten of om de hoeveelheid pokémon die je bij je kunt dragen te vergroten. Om deze te kopen heb je pokécoins nodig. Deze zijn te koop voor een bepaalde hoeveelheid euro’s.

Items

Pokemon Go Items

Pokéballs

Laten we bij het meest bekende beginnen: de Pokéballs. Ik verwacht dat je weet wat deze doen, maar voor degene die volledig nieuw zijn met pokémon: pokéballs heb je nodig om de pokémons die je tegenkomt te vangen. Ze zijn te koop in 3 hoeveelheden: 20 voor 100 pokécoins, 100 voor 460 pokécoins en 200 voor 800 pokécoins. Je krijgt dus korting als je meer tegelijkertijd koopt.

Incense

Dit item vergroot de kans dat je pokémons tegenkomt voor 30 minuten. Als je 1 incense wilt kost je dit 80 pokécoins, voor 8 betaal je 500 pokécoins en voor 25 kost het 1250 pokécoins. Ook hier krijg je dus korting als ze in grotere hoeveelheden koopt.

Lucky Eggs

Dan de Lucky Eggs. Deze zorgen ervoor dat je twee keer zoveel XP krijgt voor 30 minuten. Ze kosten net zoveel als de Incense (zie hierboven). Je hebt XP nodig om trainerlevels te stijgen, en door middel van de Lucky egg kan dit twee keer zo snel. Je krijgt XP door het vangen van pokémons.

Lure Module

Het vierde item in het rijtje is de Lure Module. Dit item is iets ingewikkelder dan de rest. Als je deze gebruikt worden er voor 30 minuten meer pokémon aangetrokken naar een Pokéstop waar jij op dat moment bent. Dit werkt dus eigenlijk op dezelfde manier als een incense. Het fijne aan de Lure Module daarentegen is dat het niet alleen voor jou werkt, maar ook voor iedereen in de buurt! Je kunt dus in plaats van je eigen Incenses te kopen met je vrienden afspreken bij een Pokéstop te gaan chillen en dan een Lure Module te gebruiken. Dan kunnen jullie met z´n allen meer vangen dan normaal! Ze zijn wel wat duurder dan incenses, maar omdat ze ook beter zijn is dit wel te verwachten. 1 Lure Module kost je 100 pokécoins, en voor 680 pokécoins krijg je er 8.

Egg Incubator

Om eieren uit te kunnen laten komen heb je een Egg Incubator nodig. Je krijgt als je met het spel begint 1 die je oneindig veel mag gebruiken, maar als je meerdere eieren tegelijkertijd uit wilt laten komen zul je er meerdere moeten hebben. In dat geval kun je er 1 in de winkel kopen die je 3 keer kunt gebruiken. Hij kost 150 pokécoins, je betaald dus eigenlijk 50 pokécoins per extra ei dat je uit wilt laten komen.

 

Upgrades

Er zijn momenteel twee verschillende upgrades te krijgen in de winkel.

upgrade

De Bag Upgrade vergroot de hoevelheid items dat je in je rugzak kunt dragen. Het limiet is standaard 350, en per upgrade die je koopt krijg je er 50 plaatsen bij. Deze upgrade kost 200 pokécoins.

Pokémon Storage Upgrade

Deze upgrade geeft je de mogelijkheid om meer pokémon bij je te mogen dragen. Wanneer je je account aanmaakt zal je beginnen met een maximum van 250. Bij het kopen van deze upgrade krijg je per keer 50 bij. Deze upgrade kost net als de Bag Upgrade 200 pokécoins.

 

Pokécoins

Om al deze geweldige items en upgrades te kopen heb je dus
nodig. Deze zijn te koop voor een bepaalde hoeveelheid euro’s. Zoals bij alle items geld hier ook dat wanneer je er meer koopt, je ook meer pokécoins krijgt. Hieronder is te zien wat je moet betalen voor je coins:

pokecoins

 

Gratis items

Wanneer je begint met het spel krijg je van Professor Willow 50 pokéballs, 2 Incense, een Camera en een oneindige Incubator. Verder  krijg je elke keer dat je trainer een level omhoog gaat een bepaalde hoeveelheid pokéballs. Je zult dus niet altijd nieuwe hoeven te kopen met echt geld! Verder krijg je items iedere keer dat je langs een Pokéstop gaat. Meer informatie hierover kun je op de website vinden.

Tot slot

Ik hoop dat ik met deze blog jullie wat meer uitleg heb kunnen bieden over de items die jullie zelf zullen krijgen wanneer jullie aan je avontuur beginnen. Veel plezier met Pokémon Go, ik weet zeker dat ik er in ieder geval veel lol aan ga hebben!