Wekelijks komen wij met het laatste Pokemon nieuws en daarbij hoort natuurlijk het nieuws over de laatste updates. Er is kortgeleden nieuws bekend gemaakt over nieuwe updates. Zo schijnt het dat Niantic aan het werk is met een update om de instap voor nieuwe spelers toegankelijker te maken. Pokemon Go is namelijk inmiddels over de enorme hype heen en het spel is alweer meerdere maanden beschikbaar. Pokemon trainers die de game spelen worden steeds sterker hoe langer ze het spel spelen. Dit zorgt er dus ook voor dat mensen die graag willen beginnen met het spel het erg moeilijk zullen hebben. Zij zullen veel tijd moeten overbruggen om andere spelers in te halen en dat zorgt er vaak voor dat deze spelers er maar helemaal niet mee beginnen. Binnenkort komt er een update om dit probleem te verhelpen.

De nieuwe update

Om er voor te zorgen dat het instappen voor nieuwe spelers eenvoudiger wordt zijn er een aantal stappen die genomen zullen gaan worden door Niantic. Allereerst gebeurt dat doordat het mogelijk zal worden om zes Pokemon te trainen in een gym in plaats van slechts een. Voorheen was het namelijk alleen mogelijk om één Pokemon te trainen. Met zes Pokemon tegelijk wordt het dus ook zes keer makkelijker om sterk te worden. Daarnaast komt er de ontwikkeling dat de verdedigende kracht van Pokemon wordt verlaagd voor spelers die een lager level hebben. Dit zal echter alleen van toepassing zijn bij een vriendschappelijke gym en niet bij een vijandige gym.

Daarnaast komen er ook een aantal technieken die er voor zorgen dat het voor ervaren spelers gemakkelijker wordt. Naast dat er medailles worden verdiend bij het vangen van Pokemon worden er ook extra bonussen verdiend. Met deze bonussen wordt het makkelijk om bepaalde Pokemon te kunnen vangen. De bonussen zorgen er namelijk voor dat de moeilijkheidsgraad van het vangen van Pokemon wordt verlaagd. Voor spelers wordt het eenvoudiger om zeldzame Pokemon te kunnen vangen.

Beschikbaarheid van de update

Er is nog weinig informatie bekend over wanneer deze update uit zal komen. Hier heeft Niantic nog niks over gezegd. Echter zijn er al wel afbeeldingen beschikbaar over hoe het er uit zal komen te zien en daarom wordt verwacht dat het niet heel lang meer zal duren. Zodra we meer weten laten we het je weten!

Meer nieuws over Pokemon GO