Hey Trainers,

Heb besloten om hier een account aan te maken en mijn ervaringen met jullie te delen. Ik speel het spel inmiddels ruim een week en heb zojuist level 21 bereikt. Voor het grootste gedeelte speel ik samen met mijn broer, ook level 21. Wij zijn oldskool Pokemon-fans sinds Red&Blue en hebben ook al aardig wat uurtjes in Go gestoken. Zonder dat we het wisten, hebben we beiden team Valor gekozen en dat is maar goed ook. Deze game is een stuk makkelijker als je niet alles in je eentje hoeft te doen.

Hier in de buurt kom ik voornamelijk Magnemite en Voltorb tegen. Deze komen redelijk van pas, aangezien de meeste Gyms worden bezet door Water en Flying. Aan het einde van mijn straat zit een Gym en aan de andere kant een Stop. Ik heb inmiddels een mooie route gevonden om in een korte tijd veel Stops te kunnen pakken. Het is belangrijk om altijd goed voorbereid op pad te gaan! Genoeg Pokeballs als je op jacht gaat en genoeg Potions/Revives als je Gyms gaat aanpakken. Niets is vervelender dan tussendoor nog wat Stops te moeten pakken omdat je items op zijn. Als mijn Bag vol is check ik altijd even hoeveel Revives en Razzberries ik heb. Deze items gebruik ik het minst, dus hou er maximaal 30 of 40 bij me en verwijder de rest. In het begin krijg je genoeg items bij elke level up. Naar mate je hoger wordt kost elk level steeds meer XP en wordt je afhankelijker van Stops om je items op peil te houden.

Vanaf level 12 ongeveer ben ik begonnen met het claimen van Gyms. Dit vind ik het leukste aspect van de game. Op een gegeven moment had ik 13 Gyms bezet met 1 van mijn Pokemon. Je kunt maximaal 10 Gyms uitbetaald krijgen. Dit levert 10 Coins en 500 Stardust per Gym op. Dit kun je elke 21 uur doen. Ik ben niet van plan om geld uit te geven, dus dit is de enige manier om Coins te verzamelen.

In mijn volgende posts zal ik dieper in gaan op de tactieken die ik gebruik voor Gyms, Pokemon vangen, snel XP levelen etc. Enkele tips om mee te beginnen:

  • Vang Pokemon! Elke 100 XP en Stardust is mooi meegenomen. Ik focus me voornamelijk op Pidgey, Weedle en Catterpie en probeer Zubat te vermijden. Ik zal later uitleggen waarom.
  • Wacht met Power-Ups! Hoe hoger je level, hoe sterker de Pokemon zijn die je tegen komt. Ik heb nog steeds spijt dat ik mijn Magneton heb geleveld en inmiddels Magnemites tegenkom met een hogere CP. Dus bedenkt goed wat je met je Stardust doet.
  • Probeer zo veel mogelijk verschillende plekken op verschillende tijdstippen te bezoeken. Dit verhoogt de kans om nieuwe Pokemon tegen te komen.