Als je wel eens een gym hebt geclaimd (en niet vergeten bent de Pokécoins te ontvangen via de shop) heb je waarschijnlijk een aantal Pokécoins in je portemonnee zitten. Ren je dagelijks langs alle gyms in de buurt, dan kunnen dit er honderden zijn! Veel mensen hebben echter geen idee waar ze hun Pokécoins nou aan uit moeten geven. Tja, een lucky egg is leuk, veel experience! Maar een lure module is ook fijn. Of zal ik toch meer incubators kopen en eieren uit laten komen… Hieronder een overzichtje, gesorteerd op het doel dat je probeert te bereiken. We gaan er even van uit dat je een grote hoeveelheid coins tot je beschikking hebt.

  • Een hoger level worden en betere Pokémon vangen

Wie graag zo snel mogelijk levels wil stijgen kan het beste de helft van zijn of haar coins gebruiken om lucky eggs te kopen en daarnaast de overgebleven coins investeren in incubators om eieren uit te laten komen en incense om Pokémon te lokken. Zoals waarschijnlijk al bekend moet je de lucky egg gebruiken zodra je ongeveer 60 Pokémon kunt evolven (waarschijnlijk vooral Pidgey, Weedle en Caterpie) kunt evolven, en doe je dit het beste terwijl je rondloopt en één of meerdere eieren elk moment kunnen uitkomen.

  • Pokémon vangen

Pokémon zijn moeilijker te vangen dan in het begin. Incense en Lures zijn dus een goede keuze voor wie veel Pokémon wil vangen. De Incense kun je het beste gebruiken op een plek waarvan je weet dat Pokémon zit die je graag wil vangen. Bij een normale Pokéstop is een lure effectiever om Pokémon te lokken. Als jouw Pokédex nog niet compleet is kun je natuurlijk ook zoveel mogelijk eieren laten uitkomen: daar zitten soms vrij zeldzame Pokémon in!

Mocht je te weinig Pokéballs hebben dan kun je deze natuurlijk ook kopen, maar zelf vind ik dat zonde. Dan ga ik liever nog op een extra fietsttochtje naar de stad om bij veel Pokéstops langs te gaan. Zelf heb ik alleen incubators en een lucky egg gekocht.

Hoeveel coins hebben jullie? En wat heb je al uitgegeven?