Sinds de laatste update van Pokemon GO is het mogelijk om een Buddy Pokemon te kiezen. Deze Pokemon komt naast je lopen en dit maakt het makkelijk om candy te verzamelen voor de specifiek gekozen Pokemon. Hierdoor wordt het spelen van Pokemon opeens een stuk gezelliger, want je kunt nu samen met je favoriete Pokemon gaan wandelen. Heb jij de laatste update van het spel al doorgevoerd? Dan kun jij nu ook gebruik maken van deze functie. Om je op weg te helpen leggen wij hieronder uit hoe jij je Buddy Pokemon naast je kunt laten lopen.

Hoe laat ik een Buddy Pokemon naast me lopen?

Naast dat het er erg leuk uitziet wanneer er een Pokemon naast je komt lopen op het scherm heeft dit nog meer voordelen, zoals het vrijspelen van beloningen. Je kunt namelijk snel candy’s vrijspelen om de gekozen Pokemon te laten levelen en te laten evolueren. Je kunt op ieder moment zelf kiezen om de Buddy Pokemon aan te passen naar een andere Pokemon.

Om een buddy Pokemon te kiezen klik je allereerst op het hoofd van je trainer. Deze vind je links onderin het beeld. Vervolgens klik je het menu aan. Hiervoor klik je op de cirkelvormige knop. Hierna kun je de Buddy Pokemon kiezen die je wilt gebruiken. Nadat je een Pokemon hebt gekozen komt deze naast je te lopen op het scherm. Deze is gemakkelijk weer aan te passen wanneer jij dat wilt voor een andere Pokemon naar keuze.

Voorheen moest je dezelfde Pokemon keer op keer vangen om er candy’s voor vrij te spelen. Nu kun je al candy’s vrijspelen door alleen de Pokemon als Buddy te kiezen.

Leuke weetjes

Daarnaast zijn er nog meer verbeteringen doorgevoerd. Een daarvan is een leuke. Dat is dat wanneer je 10 kilometer hebt gelopen met Pikachu dat Pikachu dan op je schouder komt zitten. Dit doet denken aan de anime serie van televisie, waarbij Pikachu op de schouder van Ash zit.

Verder zal dit weekend de Pokemon GO Plus gadget beschikbaar komen. Met deze accessoire hoef jij je smartphone niet meer uit je broekzak te halen. De gadget vangt automatisch Pokemon voor je en is gekoppeld via bluetooth met de smartphone. De prijs van de gadget zal rond de 40 euro liggen. Meer informatie over deze gadget vind je hier.