Dat Pokemon GO de afgelopen maanden over de hele wereld razend populair is geworden dat is inmiddels wel duidelijk. Echter is niet iedereen even blij met de komst van Pokemon GO. In Rusland bijvoorbeeld zijn er veel tegenstanders van het spel en worden er al maatregelen genomen om het spel tegen te gaan. Ook in Den Haag beginnen er meer tegenstanders te komen tegen dit spel. Eerder al heeft de gemeente een oproep gedaan om minder Pokemon trainers in Kijkduin te krijgen. De bewoners van Kijkduin zijn namelijk niet blij met de hoeveelheid Pokemon trainers.

Op de Kijkduin zijn namelijk al vaker legendarisch Pokemon gezien, zoals Blastoise. Dit zorgt er voor dat menig Pokemon trainers hier terug blijven komen op zoek naar de legendarische Pokemon.

Pokemon trainer in Kijkduin

Veel Pokemon trainers gaan naar Kijkduin, omdat hier veel nieuwe Pokemon voorkomen. Dit gebied is dan ook al lange tijd een plek waar veel Pokemon trainers naartoe trekken. Echter wordt het gebied vaak niet netjes achtergelaten door de bezoekers en maken ze enorm veel lawaai. De bewoners van Kijkduin zien hier graag verandering in.

Een eerdere poging van de gemeente van Den Haag om contact op te nemen met het bedrijf Niantic was mislukt. Daarna zijn er zelfs al maatregelen genomen, zoals het plaatsen van hekken rondom het duingebied en borden van een verboden gebied te plaatsen. Daarnaast zijn er meer prullenbakken en toiletten geplaatst om de rommel terug te dringen.

Nieuwe maatregelen

Ditmaal heeft de gemeente Den Haag besloten om nieuwe maatregelen te nemen. Dit doet de gemeente door een advocaat in te stellen die contact op gaat nemen met het bedrijf Niantic. De advocaat heeft momenteel het probleem bij Niantic neergelegd en nu is het afwachten op een reactie van het bedrijf Niantic.

Tip: Pokemon GO Plus

Volgende week op 16 september zal de Pokemon GO Plus uitkomen. Dit is een apparaat die via bluetooth contact maakt met je smartphone. Je smartphone hoef je hierdoor niet meer uit je zak te halen. Wanneer je Pokéstops of Pokemon tegenkomt dan hoef je alleen het apparaatje te gebruiken om items te verzamelen of om de Pokemon te vangen. Dit doe je al door op het knopje van de Plus te drukken.