De afgelopen zomer was er veel drukte en chaos in Kijkduin in de gemeente Den Haag. Hier schijnen namelijk veel bijzondere Pokemon voor te komen waar menig Pokemon trainers naartoe trekken. Kijkduin was kort nadat Pokemon GO uit was gekomen dan ook uitgeroepen tot de locatie om Pokemon te vangen. Alle drukte rond dit gebied veroorzaakte veel overlast waar veel bewoners van dit gebied over zijn gaan klagen. Er zijn daarom al meerdere pogingen geweest van de gemeente om de overlast te verminderen. Blijkbaar was dit nog niet voldoende want de gemeende van Den Haag sleept Niantic, de maker van het spel, voor de rechter. Door middel van een kort geding wil de gemeente de overlast nu verhelpen.

De eisen van de gemeente

De gemeente van Den Haag heeft al meerdere keren een poging gedaan om contact te zoeken met Niantic, maar hier is geen reactie op gekomen. Daarom probeert de gemeente het nu op een andere manier door een advocaat in te stellen. Op deze manier hoopt de gemeente wel gehoor te krijgen van het bedrijf.

Er zijn een aantal eisen gesteld welke Den Haag graag ziet gebeuren. Dat is dat ze willen dat alle Pokemon verdwijnen uit het beschermde natuurgebied Natura 2000. In dit gebied zijn al eerder extra hekken geplaatst om mensen tegen te houden, maar dit leek niet altijd te werken. Daarnaast hebben ze aangegeven dat ze willen dat er tussen 23:00 uur en 7:00 geen Pokemon meer voorkomen op het Deltaplein.

Volgens de gemeente Den Haag blijft het spel op deze manier leuk voor de spelers en wordt de overlast en de natuurschade op deze manier beperkt. De afgelopen week was het de druppel voor de gemeente Den Haag. Er kwamen duizenden mensen naar een bewuste wijk, omdat daar speciale Pokemon zouden zitten. Ondertussen werd de natuur vernield, kwam er rommel en afval op straat terecht en waren er mensen aan het wildplassen.

Japan

Niet alleen in Nederland, maar ook in veel andere landen is er veel overlast en gekte door Pokemon GO. In Japan kwam er afgelopen week bijvoorbeeld een Lapras voor in Tokio. Dit zorgde voor veel mensen die massaal naar het gebied trokken waar de Pokemon was gezien. Er zijn beelden geschoten die laten zien hoe mensen de weg over gaan zonder op het verkeer te letten en zichzelf in gevaar brengen. En dit alleen om de Pokemon te kunnen zien. De politie moest de menigte in bedwang houden en heeft een oproep aan Niantic gedaan om er op te letten in welke gebieden ze een speciale Pokemon voor laten komen.