Sinds de aankondiging van het spel is er eigenlijk weinig echt en officieel nieuws naar buiten gekomen. Op het internet zijn wel de meest uiteenlopende geruchten rond gegaan. Maar wat hier allemaal van waar is, moet nog blijken. Wel kunnen wij van Pokémongofans.nl nu garanderen dat er tussen 14 maart en 18 maart gegarandeerd meer nieuws over de release van het spel komt.

Presentatie op GDC

Op 14 tot en met 18 maart vindt namelijk het gaming developers conference plaats. Tijdens deze conference worden verschillende presentaties gegeven. Een van deze presentaties wordt gegeven door de makers van Pokémon go, en zal natuurlijk over dit spel gaan. Op de website van GDC is het volgende te lezen:

De laatste drie jaar heeft Niantic inc aan een spel gewerkt waarmee de digitale wereld aan de echte wereld wordt verbonden. Niantic oprichter en CEO Johnk Hanke gaat vertellen over een unieke visie over het mobiele Pokémon spel waarmee hij gamers naar buiten wilt krijgen.

Aanwezigen krijgen een eerste indruk van het spel. In het spel zal te zien zijn hoe speler de wereld van Pokémon kunnen ontdekken.