Voordat ik begin wil ik wel zeggen dat ik het spel nog steeds ontzettend gaaf vind en het zal blijven spelen, maarja er zijn gewoon wat frustraties die ik kwijt wil.

 • Na het avondeten is het onmogelijk om te spelen, want dan speelt de hele wereld opeens en zijn de servers overbelast. Al vraag ik me wel af hoe dat nou precies zit, want Nederland heeft haar eigen server.
 • De voetstapjes blijven op 3 staan. Oke, dat heeft Niantic Inc. expres gedaan om de servers minder te belasten. Nu ze dat systeem uit hebben gezet is het iets beter te spelen dan eerst. Dit staat overigens allemaal op reddit en dit is dus geen bug. Net zoals dat je niet meer kan zien waar je je Pokémon hebt gevangen. Dit hebben ze allemaal expres uitgezet. Moeten we daar nou blij mee zijn?
 • Zo heb ik vandaag een uur lang een Kabuto geprobeerd te vinden, maar doordat het trackingssysteem uitstaat lukte het me niet. Oke, we kunnen het wel spelen, maar ik kan niet mijn favoriete Pokémon vinden. Beetje voordeel en nadeel.
 • De gyms. Wat irritant. Ik verover een gym en vervolgens komt er een lvl7 speler langs die veroverd hem met zijn 6 Pokémon tegen mijn ene en laat er een 151CP Drowzee achter… Ook al heb je een lvl10 gym met allemaal 1000+CP Pokémon, ik kan in mijn eentje als lvl17 de gym veroveren. Dat moet toch niet kunnen? Ik hoop dat hier wat aan wordt gedaan. Bij Ingress kan je nooit in je eentje een portal veroveren, maar door het Pokémon concept van je hebt 6 Pokémon wordt het te makkelijk.
 • Het spel loopt vast op het moment dat je een Pokémon probeert te vangen en dan moet je het spel afsluiten en dan weer opstarten in de hoop dat je hem misschien hebt gevangen.
 • Lickitung. Ik zit ondertussen op 65 Lickitung candy, omdat ik naast een nest woon. Dus laat me met rust Lickitung. Ik chill m gewoon ff op de bank. 600CP? DIE MOET IK VANGEN! Crap, weer een Lickitung erbij.
 • Rattata. Gewoon nee.
 • Zubat. Waarom vlieg je zo ver weg en moet ik extra hard gooien om je te vangen?
 • 2km ei: Rattata. AAAAAAAAAHHHHHH NEEEEE!
 • Als er uit een ei een Pokémon komt die je al hebt.
 • Team Valor. Laat me nou heel even die gym behouden en mijn Pokécoins innen.
 • Ik had 200 Pokécoins gespaard om een bag upgrade aan te schaffen en die kocht ik dan ook, maar ik heb geen bag upgrade gekregen….

Oké genoeg haha. Er zijn vast nog meer frustraties, maar anders wordt het zo negatief. En dat moet niet de bedoeling zijn. Ik heb gelukkig genoeg leuke momenten. Zo heb ik mijn Ponyta geëvolueerd naar een sterke Rapidash. Heb ik een Hitmonlee gevonden. Heb ik met heel veel moeite net geen 818CP Clefable gevangen. Oké balen, maar dat was wel intens. En dat vind ik juist het leukst. Op pad gaan en Pokémon vangen, mijn Pokédex compleet maken. Die gyms laat ik lekker links liggen. Kuddo’s aan team valor Aurao0, die nonstop gyms probeert te veroveren. Hij is lvl22, maar krijgt geen support op het eiland. Al die kinderen of jonge papa’s die zo makkelijk de gym weer heroveren.

Het is wel een aanrader om naar een eiland te gaan. Die hoeveelheid verschillende Pokémon zijn echt enorm! Van alle water Pokémon tot Parasects en andere bug Pokémon midden op het eiland tot Fairy Pokémon en dan natuurlijk alle elektrische Pokémon. En dan heb ik nog lang niet alles gehad. In no time had ik 10 nieuwe erbij en ik ben nog lang niet klaar.

 

Als je de kans krijgt om naar het strand te gaan. Ga en train on!

 

Adishatz

Mikmans