Enkele dagen geleden is de accessoire uitgekomen waar we lang op hebben moeten wachten: de Pokemon GO Plus is uitgekomen. Dit is een apparaatje die je via bluetooth koppelt aan je smartphone en op die manier over straat kunt lopen. Wanneer je Pokéstops of Pokemon tegenkomt kun je met het apparaatje de Pokemon vangen of items verzamelen. Je telefoon hoef je niet meer uit je zak te halen en het wordt dus erg gemakkelijk gemaakt om Pokemon te spelen. Nu de accessoire beschikbaar is kun je hem dus kopen. Toch hebben we allereerst nog een aantal feiten over het apparaatje. Hieronder lees je er meer over.

Feiten over de Pokemon GO Plus

Het uiterlijk van de Pokemon GO Plus lijkt op een Pokéball. De Pokéball heeft een vorm gekregen van de pin van Google Maps. Je kunt het apparaat gemakkelijk bij je houden door hem aan de riem te doen, aan je hemd te maken of je kunt hem zelfs in je oor dragen. Daarnaast wordt er bij de Pokemon GO Plus een bandje bijgeleverd, zodat jij hem gemakkelijk om je pols heen kunt bevestigen. Op deze manier kom je echt over als een ervaren Pokemon trainer. Daarnaast heeft de Pokemon GO plus een afmeting van 46 x 33 x 17,5 millimeter. De wearable weegt slechts 13 gram met de batterij er in. De batterij die er in zit is niet oplaadbaar dus zorg dat je een aantal extra batterijen bij je draagt!

Op het apparaat gaat een lampje branden en hij gaat trillen wanneer je bij een Pokéstop bent of wanneer je Pokemon tegenkomt. Er zit een knopje op de Pokemon GO Plus waar je alleen op hoeft te drukken wanneer hij gaat trillen of branden. Hierna zorgt het apparaat er voor dat er een Pokéball wordt gegooid of dat je items op kunt pakken. Voor het gooien van de Pokéballs wordt er alleen gebruik gemaakt van normale Pokéballs. Wanneer het is gelukt om een Pokemon te vangen dan gaan er verschillende kleuren branden. Wanneer het niet is gelukt dan zal de accessoire rood branden.

Pokemon GO blijft verder op dezelfde manier werken en je hoeft je telefoon niet te gebruiken. Die kan gewoon vergrendeld in je broekzak blijven zitten. Dat heeft als voordeel dat de batterij van je telefoon langer meegaat. Tot slot registreert het apparaat ook de stappen die je loopt wat handig is om eggs te verzamelen.