fast-pokemap

Meer dan 2 miljoen Pokémon trainers in Nederland zijn bezig om hun lijst met Pokémon compleet te maken. Ondertussen verschijnen er allerlei websites, applicaties en andere berichten om alles uit het spel te kunnen halen. Kort na de lancering van Pokémon Go zijn spelers al kaarten gaan ontwikkelen. Om Pokémon op een nog efficiëntere manier te kunnen vinden is er een speciale map. Een map voor het vinden van Pokémon, hoe handig is dat? Dan kan met de FastPokéMap. Hoe werkt deze kaart en hoe is deze tot stand gekomen?

Het begint bij PokéVision

PokéVision was eerst ontzettend populair, met name voor het vinden van bijzondere Pokémon. Dit is geen applicatie, maar een website. Deze vertelde precies waar Pokémon zich – op dat moment – bevinden. Je kreeg zelfs informatie over hoelang een Pokémon zich daar bevond. Hierdoor kon je bepalen of het de moeite waard was op de Pokémon op te zoeken. De kaart had zoveel gebruikers dat hij steeds moeilijker te bereiken was.

Stopzetten op verzoek van de ontwikkelaars

In juli is PokéVision stopgezet. Dit op verzoek van Nintendo en Niantic, de makers van het spel. Zij hadden besloten dat de makers de regels van het spel hadden overtreden. Het is niet duidelijk of het een tijdelijke of een definitieve stop is. Er kan gesteld worden dat FastPokéMap het alternatief is voor PokéVision.

De kaart van Fast Pokémap

Je vindt de map bekijken via fastpokemap.se. Je kunt deze kaart via de computer, maar ook via je smartphone bekijken. Via de kaart zie je de Pokémon die op loopafstand van je af zijn. Je kunt de Pokémon duidelijk herkennen, omdat ze ook daadwerkelijk als Pokémon worden weergegeven. Wanneer je inzoomt kun je ook de Pokémon op fietsafstand bekijken. Tevens vinden je op de kaart alle straatnamen, maar ook icoontjes van huisnummer winkels en dergelijke. Dit kan de kaart wel erg druk maken. Bekijk de kaart om erachter te komen welke Pokémon er bij jou in de buurt te vangen zijn.

Ontwikkelingen FastPokémap

De maker heeft een nieuwe kaart ontwikkeld. Zijn eerste versie bracht hij begin augustus uit. Op dit moment is hij nog steeds bezig om de kaarten te verbeteren. De kaart heeft wel 10 miljoen views per dag. Via Twitter kun je op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen en updates. Hier worden regelmatig berichten gepost. Het twitteraccount heet FastPokeMapCom. Op dit moment kan FastPokeMap niet gebruikt worden. Sinds de nieuwe update (0.39.0) is het niet mogelijk om data van de servers van Niantic te krijgen. De maker is – samen met vrijwilligers – druk bezig om de kaart weer in werking te krijgen. Ze verwachten dat de kaart snel weer gebruikt kan worden.