pokemonspelerMet een leeftijd van 55+ behoor ik niet bepaald tot de doelgroep van het spel maar ik was benieuwd wat dat nu was, Pokemon Go, waar iedere krant over schreef de laatste week. Toen zaterdag dan ook de officiële  installatie beschikbaar was heb ik die daarom s’middags maar eens geïnstalleerd. Dat was een tegenvaller. Installatie wou niet echt vlotten. Ik kwam niet verder dan proberen mijn Google account te koppelen. Op de PC is gezocht wat er aan de hand kon zijn. Bleek het enorme aanbod aan nieuwe spelers te veel te zijn voor de servers. Morgen (zondag) nog maar eens proberen.

De installatie loopt nu (zondag) wel goed. Ik kan mijn eerste Pokemon vangen. En zie dat er bij het huis van mijn buren een Pokestop staat. Zodra er echter een Pokemon verschijnt crasht het spel. Hmm. Nog eens proberen. En weer crasht het spel. En zo meerdere keren. Ik kan niets vinden met Google search dat een oplossing bied. Dan herinner ik me dat ik van vroeger, toen ik zelf met computers werkte, dat het wel eens hielp om het programma te verwijderen, de computer te herstarten en dan het programma opnieuw te installeren. En warempel, dat brengt ook hier de oplossing.

Tip: Mocht het spel vastlopen of onverklaarbaar gedrag vertonen verwijder dan de cache van Pokemon Go en herstart je telefoon eens. Bij mij heeft dit na zondag al 2 keer geholpen.

Zondag niet veel tijd om te spelen, familiedag, maar heb al wel een aantal Pokemon kunnen vangen. Ze lijken op de Pokestop af te komen (er zit geen Lure op). Voornamelijk Pigey, Rattata, Spearow en Weedle maar ook een Caterpie en een Psyduck. En ook steeds op de Pokestop klikken, de Pokeballs stromen binnen. Ben zelfs al level 3. Dat gaat snel.

Op maandag ben ik vrij. Tijd genoeg om eens op pad te gaan. Op mijn scherm kijken zie ik een 20 tal Pokestops in mijn buurt en 5 Gyms. Door de buurt gelopen en alle Pokestops bezocht en veel Pokemon gevangen. Ik van meer van wat ik al heb maar ook een Drowzee, een Goldeen, twee Magicarp en een Poliwag. Voor ik het weet ben ik level 5 en mag ik een team kiezen. Maar welke? Ik heb geen idee. Ik kijk naar de 5 gyms in mijn buurt en zie dat er 4 van team Blauw zijn en een van Rood. Ik besluit daarom maar me aan te sluiten bij team Blauw, of Mystic zoals het officieel heet. Naar de dichtstbijzijnde Gym gelopen, maar ik begrijp niet hoe het werkt. Moet ik maar eens beter naar kijken als ik weer tijd heb.

Tip: Onderzoek je omgeving goed voordat je op pad gaat als nieuweling. Dan weet je waar je naar toe kan gaan.

In een volgende blog posting zal ik verder in gaan op mijn ervaringen en wil ik proberen om jullie meer tips te geven op basis van die ervaringen.