Zelf heb ik er lang op gewacht en het lijkt nu eindelijk zover te zijn: het bannen van cheaters en bots. Wanneer je naar de veelgestelde vragen kijkt op de Pokémon Go webpagina dan is er een stuk toegevoegd over het in beroep gaan tegen een ban. Dit houdt natuurlijk in dat Niantic waarschijnlijk mensen zal gaan bannen die gebruik maakte van GPS spoofing en het spelen met een bot.

map

De vertaalde tekst op de pagina is als volgt:

“Je account is permanent beëindigd door het overtreden van de Pokémon GO service voorwaarden.  Dit omvat, maar is niet beperkt tot: vervalsen van je locatie, het gebruik van emulators, het bewerken van je software, het gebruik van onofficiële software en het gebruik van je account voor Pokémon GO Clients of back-ends in een ongeautoriseerde manier inclusief het gebruik van third party software.”

De accounts die mensen dus gebruikten voor het laden van hun lokale Pokémon maps, lijken dus te verdwijnen, net als alle andere mogelijkheden waarop een account misbruik heeft gemaakt van de situatie. Nu is dit natuurlijk geen officieel statement vanuit Niantic, maar her en der op internet zijn er toch al diverse meldingen voorbij gekomen van mensen die gebanned leken te zijn. Laten we hopen dat hiermee de tijd voorbij is dat sommige spelers vijf Dragonites van boven de 3000 CP hebben voorlopig ten einde komt en dat het weer eerlijker wordt voor de mensen die zonder de hulpmiddelen spelen.