Eerder deze week verscheen er al een filmpje op het internet met mogelijke beelden van de gameplay van Pokémon Go. De beelden waren in een enorm slechte kwaliteit, maar het gaf ons al wel een leuke indruk. Maar nu heeft the Pokémon company officieel een aantal screenshots van het spel gepubliceerd. 

Pokémon go eerste indruk

Sinds de aankondiging van het spel bleef het stil rondom de ontwikkelingen. De release date is tot op heden nog niet bekend, maar nu lijkt er toch eindelijk meer informatie te komen. Door de screenshots weten we alweer wat meer van het spel. Zo is het mogelijk om in speciale teams te vechten en kun je als trainer ook een hoger level krijgen. Hoe meer Pokémon je in je bezit hebt hoe hoger je level als trainer wordt. Als je een hoger level hebt krijg je bijvoorbeeld sterkere Poké ballen waardoor het nog makkelijker wordt om beter te worden.Het is mogelijk om de Pokémon te laten evalueren en zijn er verschillende gyms. Bekijk zelf de screenshots en oordeel zelf!Pokémon go landkaart

Pokémon go screenshot 2

Pokémon go screenshot 1

Pokémon go armband: Go Plus

Om het spel beter te kunnen spelen kan er gebruik gemaakt worden van een speciale armband. Dit is eigenlijk een soort smartwatch speciaal ontwikkeld om Pokémon go te spelen. Het kan gezien worden als een verlengstuk van de smartphone waardoor je het spel eenvoudiger kunt spelen. Zo hoef jij niet constant op je telefoon te kijken en zijn er verschillende handelingen uit te voeren met de go plus. Waar we de go plus kopen kunnen is nog niet bekend. Zodra we hier meer over weten zullen we het uiteraard publiceren.

Release datum

Momenteel wordt de beta versie in Japan getest. Op de website van Pokémon was te lezen dat het mogelijk wordt getest op meerdere plekken. Pas als deze testen klaar zijn kunnen we meer te weten komen over de release datum. Het is dus nog eventjes geduld voor het zo ver is.