Pokestops

Op lvl 1 tot en met lvl 4 ontvang je enkel pokeballs en eggs uit pokestops. Eggs krijg je met een kans van rond de 30%. Dus één op de drie pokestops geeft meestal een ei.
Vanaf lvl 5 ontvang je ook potions en revives van de pokestops die je nodig hebt om je pokemon te healen na een gymgevecht. Potions zijn wat minder zeldzaam en revives zijn zeldzamer . Vanaf lvl 8 ontvang je ook razz berries. Deze kan je gooien naar een pokemon voordat je een pokeball gooit om hem te vangen. Dit vergroot de kans op succes! Vanaf lvl 10 ontvang je ook super potions. De betere variant van de gewone potion.
De cooldown (de tijd dat je moet wachten) op een pokestop is 5 minuten. Hierna kan je de pokestop weer gebruiken.

Extra incubator

Als je lvl 6 en lvl 10 bereikt ontvang je een extra incubator. Deze zijn niet onbeperkt te gebruiken. Dat is alleen de eerste incubator die je in het spel ontvangt.

Lure Module

Als je lvl 8 bereikt ontvang je een Lure Module. Deze kan je in een pokestop zetten en werkt als volgt. Het is een soort sterkere en krachtigere versie van de incense. Als er een Lure Module in een pokestop zit kan je dit zien aan de roze blaadjes om de pokestop heen. Alle pokemon die aangetrokken worden kunnen zowel door jouw als door je vrienden gevangen worden!

Lucky egg

Als beloning voor het bereiken van lvl 9 en 10 ontvang je een Lucky egg. Als je dit item activeert ontvang je 30 minuten lang dubbel xp! Activeer dit dus pas als je 30 minuten lang kan spelen en bijvoorbeeld veel pokemon hebt om te evolueren. Hierdoor maak je er maximaal gebruik van.

Snel XP verzamelen

Wil je graag snel lvlen? Zorg dan dat je alle pokemon die je tegen komt vangt en evolueert. Ook al heb je deze pokemon al in je bezit. Dit levert een hoop xp op die je anders misloopt! Vergeet ook niet alle Stardust die je op deze manier verzameld. Zeer handig (en nodig) om je pokemon sterker te maken!

Dezelfde pokemon maar toch verschillend!

Let bij iedere pokemon goed op de hoogte van de combat points. Dit kan voor dezelfde pokemon verschillend zijn. Vang dus voor de tiende keer een rattata, want deze kan weleens hoger zijn in combat points. Het is dus belangrijk om je pokemon te vergelijken voordat je ze opstuurt naar professor Willow.
Dezelfde pokemon kunnen ook beschikken over verschillende aanvallen. Dit kan voor een gymgevecht de doorbreker zijn, hou dit dus goed in de gaten!

Pikachu als starter

Als je wegloopt van je starters op het moment van kiezen kan je een pikachu tegenkomen. Dit hoeft niet meteen de eerste keer te gebeuren maar kan ook gebeuren na een paar keer proberen. Let wel op, je hebt dan geen charmander, bulbasaur of squirtle.

Eevee evolueren

Mocht je al een aantal Eevee hebben gevangen en wat kennis hebben van Pokemon, dan weet je dat we vroeger bijvoorbeeld een thunderstone nodig hadden om van een eevee een jolteon te maken. Hoe werkt dit nou in pokemon go?
Zoals hierboven beschreven hebben Eevee verschillende move sets. Een jolteon krijg je met de move body slam, een vaporeon krijg je met de move swift en een flareon krijg je met de move dig!

Bron : xgn.nl
Bron : eigen research
Bron : pu.nl