Hoe zit het met het dataverbruik in Pokémon go? En hoe kun je zuiniger aan doen met je data? Op deze pagina leggen we je alles uit.

Dataverbruik in Pokémon go

storageupgrade
We komen inmiddels op dagelijkse basis Jigglypuff en Squirtles tegen. Wil jij deze schattige Pokemon ook vangen? Dan zul je net als alle andere spelers in weer en wind de straat op moeten om ze te zoeken! Niet voor iedereen een feestje. Het was altijd wel lekker om met candycrush het slapen een uurtje uit te stellen. Pokemon Go vereist toch wel de enige lichamelijke inspanning, mits jij het geluk hebt tussen 2 pokestops te wonen die regelmatig opgeleukt worden met een lure. Laat ik dat geluk nou net hebben! Maarja, als ik mijn Pokemonverzameling wil uitbreiden zal ik toch ook de straat op moeten! Ver van mijn koelkast met eten en een wijntje, en erger nog, ver van je eigen wifi netwerk.

Je moet dus wel gebruiken maken van je mobiele internet en dit is natuurlijk niet zonder gevolgen. Lig jij nog ergens onder een steen of moet jij het van je ouders of partner doen met een prepaid kaart zonder toegang tot 3 of 4G? Balen! Jij zult het spel dan bijna niet kunnen ervaren zoals het door de makers bedoeld is. Veel verder dan die Pidgey en Sparrow in je achtertuin of die Rattata op je balkon kom je dan waarschijnlijk niet.

Je hebt echt een strakke 4G internetverbinding nodig om Pokemon te kunnen vangen. Je zou het niet zeggen, maar zelfs in het dicht bevolkte Nederland heb je nog niet overal toegang tot een wifi net werk. Daarnaast gaat ook het gerucht dat Pokemon GO! Het beste functioneer als je geen Wifi, bluetooth of andere verbinden open hebt staan. Maar goed, wat gaat het jou aan MB’ s kosten als jij op Pokemon jacht bent? Ik heb wat onderzoek gedaan!

De gemiddelde Pokemon Go Speler ( al meer dan 1, 3 miljoen in Nederland inmiddels ) schijnt 33 minuten per dag te spelen. Dit is trouwens meer dan de tijd die we gemiddeld besteden aan Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat. Een half uur spelen kost je ongeveer 5MB, dit is te lezen op btg.org. Dit betekent niet dat je er heel vel van merkt. Zelfs met een klein bundeltje kun jij behoorlijk wat Pokemon vangen, mits je batterij leeg is natuurlijk. De gemiddelde iPhone mag na een goede 2 uur spelen al een de beademing.

Kortom, ben jij van plan om dit spel elke dag te spelen en er meer tijd aan te besteden dan een uur? Dan ben je in een maand tijd zo rond de 300 MB kwijt aan mobiele data. Spring je nu een gat in de lucht omdat je bundel binnen deze aantallen valt? Awesome! Dan kun je nu gaan zoeken naar een powerbank die je telefoon de nodige prikken energie geeft om de dag door te komen!
Succes!

Door Pokéblogger JeffKartrashian

Praat mee

Dit artikel is met zorg samengesteld door een van onze Pokébloggers.
Heb je vragen over dit artikel Of heb je een toevoeging aan dit artikel? Laat het ons weten & Praat mee in de reacties!

Populaire Pokéblogs