In Nederland is al een aantal keer gebleken dat Pokemon GO voor veel chaos kan zorgen. Het meest chaos heeft in Nederland in Kijkduin plaatsgevonden. Hier kwamen zoveel mensen bijeen dat de bewoners van de omgeving van Kijkduin begonnen te klagen over de drukte en de chaos. Ook in Nijmegen was veel afval te vinden op bepaalde plekken, doordat er op die plekken veel Pokemon waren te spotten. In Tokio daarentegen is een Lapras voorgekomen die voor flink wat chaos heeft gezorgd. Hieronder lees je er meer over.

Over de chaos in Tokio

Op sociale media in Japan zijn verschillende beelden gedeeld. Op de beelden is de grote chaos te zien en is er zelfs te zien hoe mensen zichzelf in gevaar brengen door zelfs verkeerslichten te negeren en lukraak de weg over gaan om meer van de Lapras te kunnen zien. Op Twitter wordt het incident benoemd tot de Lapras paniek.

Deze Pokemon werd al voor een aantal dagen gespot in Tokio’s Odaiba. Er komen veel Pokemon jagers op af om meer van deze Pokemon te kunnen zien. Elke Pokemon trainer zou deze zeldzame Pokemon namelijk wel willen vangen. Nadat de drukte te groot werd, werd zelfs de politie ingeschakeld om de chaos te beperken. De politie moest de menigte in bedwang houden om ongelukken te voorkomen.

De politie van Tokio heeft ook contact proberen te maken met de ontwikkelaar van de game, Niantic. Zij hebben Niantic gevraagd om beter op te letten waar ze zeldzame Pokemon voor laten komen. Dit om vervelende gevaarlijke situaties te voorkomen. Niantic zelf heeft nog geen reactie gegeven op dit verzoek van de politie van Tokio.

Pokemon GO Events

De CEO John Hanke heeft ook aangegeven bezig te zijn met Pokemon GO events. Hier wordt echter alleen nog maar onderzoek naar gedaan door Niantic. Het lijkt een interessante optie om meer events plaats te laten vinden. Echter moet het bedrijf eerst meer duidelijkheid en zekerheid hebben over het feit of er voldoende mensen komen opdagen bij dergelijk events, maar ook weer niet teveel. Events kunnen tot stand komen door ergens een zeldzame Pokemon voor te laten komen. De servers en de locaties moeten opgewassen zijn tegen de vele gebruikers van het spel.

Wil je meer weten over het vangen van zeldzame Pokemon? Lees dan dit artikel.