calculator-pokemon-go

Pokémon Go is nu alweer een tijdje op de markt. Het spel is nog steeds erg populair onder jongeren en het wordt wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld. Het voordeel van een spel dat al een tijdje op de markt is, is dat er daarmee ook handige ontwikkelingen ontstaan die je spelprestaties kunnen laten verbeteren. Op deze manier kun je de beste trainer worden en je Pokémon sterker maken. Waar je voorheen plezier beleefde aan het vangen van nieuwe Pokémon richt je je als gevorderde speler steeds meer op de battles, de teamspirit en het sterker maken van je Pokémon. Je doelen verschuiven en daarmee wordt de behoefte aan nieuwe spelinformatie belangrijker.

De Pokémon Go calculators

Voordat je besluit om je Pokémon te laten evolueren, is het belangrijk om te weten of je dit met de juiste Pokémon doet. Elke Pokémon heeft bepaalde eigenschappen, waarmee hij is geboren. Niet alle soorten kunnen supersterk worden en kun je er in een later stadia battles mee winnen. Als nieuweling is het moeilijk om in te schatten welke Pokémon je het beste sterker kunt maken door het te laten evolueren. Met ieder stadium dat het evolueert, wordt het sterker. Je hebt hiervoor wel een bepaalde hoeveelheid Candy nodig om dit mogelijk te kunnen maken. Het soort Candy en de hoeveelheid hiervan is afhankelijk van het soort Pokémon.

Je kunt met een CP calculator vooraf inschatten hoe sterk je Pokémon kan worden. CP staat voor Combat Points. Hoe hoger de CP-waarde, hoe sterker de Pokémon is. Omdat het veel Candies kost om een Pokémon te laten evolueren, wil je er wel zeker van zijn dat hij het ook wel waard is. Candies zijn kostbaar en wanneer je deze kunt besparen, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Ook het uitkiezen van de juiste Pokémon op zijn IV, Individual Values, is belangrijk om een nauwkeurige inschatting te kunnen maken.

Elke type Pokémon is geboren met eigen IV dat gedurende het spel sterker kan worden. Dit is afhankelijk van het soort, het aantal CP dat hij op dat moment heeft en het aantal HP (Hit Points) en de hoeveelheid Stardust die je nodig hebt voor het naderende level. Je kunt Stardust winnen tijdens het battlen in de Gym. Het is dus niet zo dat elke Pokémon uiteindelijk een hele sterke zal worden.

De CP calculator

Omdat je zo min mogelijk Candies wilt verspillen, kun je met de CP calculator berekenen hoe sterk je Pokémon uiteindelijk kan worden. Je vult de gegevens van je Pokémon in en je krijgt een globaal idee van de mogelijkheden. Je ziet hoeveel de Pokémon kan bereiken, het benodigde aantal Stardust en Candies wat je ervoor nodig hebt en wat de maximale CP potentie is. Je kunt de CP calculator in je voordeel gebruiken om Candies en Stardust te besparen. Met behulp van de calculator kun je betere spelkeuzes maken, doordat je bewust de Pokémon uitkiest die jou verder gaat helpen tijdens dit spel.

De IV calculator

Voordat je een Pokémon uitkiest die je sterker wilt maken, is het belangrijk om naar de Individual Values te kijken. Omdat elke Pokémon geboren wordt met bepaalde eigenschappen, is het soms beter om bepaalde types te laten voor wat ze zijn. Het is zonde om een Pokémon sterker te maken, terwijl deze in potentie je te weinig brengt tijdens het spel. Om te kunnen battlen, is het belangrijk dat je uiteindelijk de gevechten aangaat met sterke Pokémon. Dit is de enige manier om hoger in het spel te komen en om Gyms te veroveren. En gevechten win je niet met de zwakke Pokémon.

Globale inschatting

De IV calculator en de CP calculator geven een globale inschatting van de maximale potenties van een Pokémon. Wanneer je de Pokémon nog niet eerder sterker hebt gemaakt of wanneer je hem nog niet hebt laten evolueren, kunnen de resultaten je soms geen duidelijkheid geven. Je kunt gerichter kijken wanneer je Pokémon al een keer eerder sterker hebt gemaakt of wanneer het al een keer is geëvolueerd. Je kunt dan alle nieuwe gegevens nog een keer invoeren en waarschijnlijk worden de resultaten dan nauwkeuriger.

Bij de Pokémon met een lage CP en HP krijg je zoveel resultaten dat het moeilijk is om in te schatten of dit uiteindelijk een sterke Pokémon wordt. Je krijgt niet altijd een gericht antwoord en je moet dan vertrouwen op je onderbuikgevoel. Je bepaalt dan zelf of die ene Pokémon geschikt is om jou verder in het spel te helpen. Naarmate je meer ervaring hebt met het spelen van Pokémon Go, kun je zelf al een redelijke inschatting maken. Tijdens battles ontmoet je andere Pokémon en je merkt vanzelf of dit Pokémon van het sterke type zijn of behoren tot de zwakkere soort.

Voor jezelf en voor het team

Je Pokémon sterker maken, doe je niet alleen voor jezelf maar ook voor je team. Je wilt met je team natuurlijk zoveel mogelijk Gyms veroveren. Om de Gyms te kunnen behouden, dien je ze met man en macht te verdedigen. Wanneer je met je vrienden in hetzelfde team zit, kun je met elkaar afspreken welke Pokémon jullie sterker gaan maken. Door deze strategie te hanteren, voorkom je dat je zelf veel Candies en Stardust kwijt bent. Niet alleen door gebruik te maken van de IV calculator en de CP calculator haal je dan het maximale uit het spel, maar ook door het verspreiden van de winkansen.

Wanneer je strategisch speelt, sta je veel doelgerichter in het spel en kun je op een gerichtere manier de Pokémon trainen, zonder teveel waardevolle Candies en Stardust te verspillen. Daarnaast leer je veel van elkaar. Mochten de calculators je te weinig gerichte resultaten geven, dan kun je altijd bij je vrienden terecht voor advies. Ook zij zullen tijdens het spel andere sterke Pokémon tegen komen en weten je feilloos te vertellen, welk soort en welk type het sterkste zijn. Jullie hebben immers hetzelfde doel en dat is om je Gyms te behouden en om nieuwe Gyms te veroveren.

Bekijk de calculator op; http://pogotoolkit.com/