Yes, eindelijk, het is bijna zover. Binnen 4 weken gaan we met z’n allen erop uit om zo veel mogelijk Pokemon te vangen. Onder jullie lezers zijn heel veel soorten trainers als het gaat om Pokemon vangen. De een gaat erop uit om zo veel mogelijk verschillende soorten te vangen, de ander houdt het liever bij 3, misschien 4 Pokemons om deze snel sterk te krijgen om richting de eerste gym te gaan. Misschien heb jij zelfs nog wel een andere tactiek, maar voor iedereen, ook voor jou, blijft een ding hetzelfde: Jij wilt de gyms in je regio verslaan. En daarvoor heb jij de kennis van Type Matchup nodig.

Type Matchup?

In deze blog ga ik jou een paar tips geven (en een handig overzicht) als het gaat om Type Matchup, de sleutel tot succes in battles. Om te beginnen, wat is Type Matchup? Wat met deze term bedoelt wordt is iets wat we allemaal tegenkomen, maar gewoon het naampje (misschien) niet van kennen: super effective, not very effective of not effective. Als jij met een vuur aanval een gras type pokemon aanvalt zal deze aanval “super effective” zijn en dus 2x zoveel schade doen aan je tegenstander. Dit heeft allemaal te maken met de Type Matchup. Hetzelfde geldt voor een vuur aanval tegen een water type pokemon, maar nu zie je “not very effective” je doet nu de helft van de normale schade. Wanneer jij dus precies weet welke aanval super effective is op het type pokemon van jouw tegenstander en welke type jouw pokemon moet hebben om goed te kunnen verdedigen, dan wordt jij de heerser van de pokemon battles.

Sleutel tot succes

Om de eerste paar battles succesvol te maken is het dus handig om te weten welke type aanvallen op welke type pokemon super effective zijn. Daarvoor heb ik de infographic gemaakt (geen ripoff van andere sites, eigen werk) die je hieronder kunt zien. Deze kun je heel handig screenshotten / opslaan als… of gewoon lekker printen zodat je die altijd bij hebt.

type matchup list

In deze blog heb ik jou kennis laten maken met Type Matchup, maar om een echte heerser te worden van de Pokemon battles moet je nog veel meer details weten. En wees gerust, de komende weken ga ik jou daar gewoon bij helpen. Hou mijn Blogs in de gaten, zet desnoods Pokemongofans als je startpagina en ik hou jou op de hoogte van alle tips en tricks als het gaat om slim battelen in PokemonGo.

Ommelet


Hey jij daar! Thanks voor het lezen van mijn blog, ik ben Ommelet, een 21 jarige pokemon liefhebber met enorm veel passie voor battles. Het vinden van de juiste strategie is iets waar ik in mijn jeugd veel tijd aan heb besteed en waar ik nog steeds goed mee uit te voeten kom. Via mijn blogs hoop ik jou als lezer te informeren over mogelijke strategieën zodat ook jij straks geweldige battles kan hebben.

Voor de komende paar blogs staan al een paar onderwerpen vast die jij niet mag missen voor het battelen, maar zoals zo vaak geldt, de een weet dit en de ander weet dat.

Ik ben benieuwd naar wat JIJ graag te weten wilt komen! Dus zit je iets dwars laat het me weten en binnenkort zal ik alle vragen beantwoorden in een Q&A Blog en misschien vind je het antwoord al in een van de komende blogs…