Schoenen aan, spullen gepakt en klaar om op pad te gaan, maar na een paar minuten bezig te zijn is de batterij van jouw mobiel al bijna dood en kan je jouw avontuur al weer opgeven voor die dag. De app slurpt een hoop energie van jouw mobiel. Hier zijn wat tips zodat jouw mobiel het iets langer uit houdt..

1. Scherm helderheid:
De makkelijkste manier om batterij energie te besparen is om de helderheid van jouw mobiel aan te passen. Door de helderheid lager te zetten tot het punt dat het nog wel goed te zien is bespaar je al een hoop energie.

2. Weinig in game acties:
Het vangen van pokémons, bezoeken van pokéstops en het vechten of trainen van een gym kosten veel meer energie dan het controleren van de pokédex of door simpelweg alleen te lopen. Probeer je te focussen op 1 ding zodat het batterij gebruik verminderd wordt. Handige dingen waar je jezelf op kan richten zijn bijvoorbeeld:
– Alleen vangen van nieuwe pokémon tenzij je heel veel pokémon nodig hebt van 1 soort om te evolueren.
– Als je genoeg items hebt, probeer dan de pokéstops over te slaan.
– Zet tijdens het vangen van pokémon de AR mode (camera gebruik) uit.
– Ga niet naar gyms tenzij jouw doel is om ze te trainen of te bevechten.

3. Geluid uitzetten:
Het is natuurlijk leuk om onderweg een leuk achtergrond muziekje te hebben, maar het spelen zonder muziek helpt bij het verminderen van het batterij verbruik.

4. Achtergrond apps uitzetten:
Veel apps gebruiken veel energie op de achtergrond. Waarschijnlijk zul je bijna alle apps niet nodig hebben tijdens jouw avontuur, dus kun je alle apps die je niet gebruikt afsluiten. Als je niet weet hoe dit moet zijn hier links voor apple en android gebruikers.

5. Uitzetten bluetooth en wifi:
Tenzij je gebruikt maakt van een pokémon go plus, wat ik betwijfel, is het verstandig om jouw bluetooth uit te zetten. Het batterij gebruik van bluetooth is minimaal, maar alle kleine beetjes helpen.
Als je jouw eigen mobiele data gebruikt om te spelen, heb je geen wifi nodig. Als je wifi aan hebt staan blijft hij namelijk actief zoeken naar wifi hotspots. Zet wifi alleen aan als je thuis bent of op een plek bent waar je weet dat je wifi kan hebben.

6. Vliegtuig modus:
Wanneer je niet op jouw mobiel bezig bent voor een ruime tijd, is het verstandig om jouw mobiel op vliegtuig modus te zetten. Hierdoor zorg je er voor dat apps die altijd internet gebruiken, zoals facebook en whatsapp, niet jouw batterij langzaam leeg maken.

7. Extra batterij of power bank: 
Als na al deze tips de batterij nog steeds snel leeg is, is het handig om gewoon meer energie mee te nemen. Voor sommige mobieltjes is het nog mogelijk om de batterij te wisselen, maar als dit niet meer mogelijk is, is het handig om een power bank mee te nemen. Voor niet veel geld kun je bij veel plekken een power bank kopen. Laadt hem voor je weg gaat op en je hebt genoeg energie bij je om wel een avontuur te maken.

Ik hoop dat deze tips van hulp kunnen zijn.
~Vanila