Apple watch pokemon
Tijdens de Apple-keynote waar Apple producten en plannen aankondigt werd bekend gemaakt dat Pokémon go binnenkort gespeeld kan worden op de Apple watch. Op de keynote kwam de CEO van niantic op het podium om het plan te introduceren. Op de Apple Watch kunnen verschillende onderdelen van het spel gespeeld worden.

Spelen op de Apple Watch

Pokemon go applewatch
De apple watch is net als de nog steeds te verwachte go plus een verlengstuk van je smartphone. Met de apple watch kunnen er echter van nog meer functies gebruikt worden gemaakt dan de go plus. Zo kun je met de apple watch zien welke Pokémon er bij je in de buurt zijn en is het mogelijk om Pokéstops te bezoeken. Ook zie je overzichtelijk wat het niveau van je trainer is en welke eieren er bijna uitkomen op je horloge. Ook het wandelen wordt meegeteld zodra jij je smartwatch om hebt. Dit is allemaal verbonden met je smartphone.

Naast de Pokémon go mogelijkheden op de smartwatch kan er natuurlijk ook gebruikt worden van de normale functies van de Apple watch. Het is dus geen horloge die exclusief voor Pokémon gebruikt kan worden.

Pokémon go Apple watch kopen

Wie de Apple watch voor Pokémon go kopen wilt, moet nog even geduld hebben. De smartwatch kan nog voor het einde van het jaar gekocht worden. Het zou dus een leuk sinterklaas of kerstcadeau kunnen zijn. De verwachte prijs bedraagt 369 dollar voor de armband. Dit zou de laagste prijs zijn. Er zullen verschillende modellen komen, die elk ook in verschillende varianten en prijsklasse verkrijgbaar zijn.

Over de Apple Watch 2

Het is al weer twee jaar geleden dat Apple zijn eerste smart watch aankondigde. Het doel van de nieuwe gadget: gebruikers zouden worden ‘bevrijd’ van hun smartphone, die vaak te pas en te onpas uit de broekzak wordt gehaald. Dit veroorzaakt soms ongemakkelijke situaties, zo bemerkte Kevin Lynch van Apple. “Mensen dragen hun telefoon constant bij zich en bekijken het scherm erg vaak. Ze rekenen op die interactie en uitdaging. Maar hoe voorzien we daarin op een meer menselijke manier, meer in het moment als je met iemand anders bent?”

Prijzige gadget

Toen de Apple Watch tien maanden later in de Nederlandse schappen lag, kon het horloge niet alle gadgetliefhebbers bekoren. Het design was weliswaar fraai en de functionaliteiten handig en uitgebreid, maar door de forse prijs sloeg het apparaatje alleen aan bij de ware Apple-fans. Niet verwonderlijk, want 450 euro is voor veel mensen een weinig aantrekkelijke prijs. Toch bleek de Apple fanschare dusdanig groot, dat Apple Watch binnen een jaar kon rekenen op een omzet van maar liefst 10 miljard euro.

Locatie bijhouden met GPS

Dankzij dit succes is het niet vreemd dat Apple deze maand een nieuwe versie van de smart watch op de markt brengt: de Apple Watch Series 2. Met het nieuwe model hoopt het bedrijf voort te borduren op de goede prestaties en tegelijk nieuwe gadgetfans te overtuigen. Het richt zich hierbij vooral op het toevoegen van nieuwe features. Zo beschikt de Watch Series 2 over een gps-chip, waardoor het horloge je locatie kan bijhouden zonder in verbinding te staan met je telefoon. Het speelt hiermee in op de populariteit van de gadget onder sporters. Zo is het bijhouden van je locatie een handige toevoeging als je na afloop statistieken wilt bekijken van je uurtje joggen.

Waterdicht tot 50 meter

Of als je hebt gezwommen. Want Apple’s nieuwe horloge is ook waterdicht tot 50 meter onder het wateroppervlak. Zo worden zwemliefhebbers op hun wenken bedient en kunnen ook zij hun sportactiviteiten bijhouden via de gadget. Uiteraard is de waterdichtheid ook voor de minder sportieve gadgetfans een waardevolle toevoeging. Zo is je horloge helemaal berekend op een flinke stortbui. En dat is in Nederland geen overbodige luxe.

Verbeterde grafische prestaties

Apple belooft ook verbeterde prestaties op grafisch vlak. Zo was de traagheid van de eerste versie een veelgehoord kritiekpunt. Met de integratie van een dualcore Apple S2-soc processor, zou de Watch Series 2 dubbele prestaties kunnen leveren. Ook de maximale helderheid van het scherm is verhoogd, waardoor het gemakkelijk zou zijn om het af te lezen in fel zonlicht. Een handige toevoeging, aangezien de Apple Watch zoals gezegd populair is onder joggers en andere sporters; doelgroepen waar het bedrijf zich in de marketing overigens ook nadrukkelijk op richt.

Herkenbaar design

Aan het design is overigens weinig veranderd ten opzichte van de vorige versie. Het afgeronde vierkant en de strakke afwerking viel vorig jaar in de smaak bij veel gebruikers en ook praktisch gezien had het diverse voordelen. Zo blijkt een vierhoekige smart watch eenvoudiger in het gebruik dan een ronde variant en is het ook voor app-ontwikkelaars gemakkelijker de mogelijkheden ten volste te benutten.

Nog altijd prijzig

De Watch Series 2 komt op 16 september uit in de Benelux en is beschikbaar vanaf 439 euro. Ook brengt Apple een vernieuwde versie van zijn eerste horloge uit, die dankzij een update met de S2-soc processor beduidend sneller moet zijn. Dit model zal minimaal 339 euro gaan kosten. Net als het design, zijn dus ook de prijzen voor veel liefhebbers herkenbaar. Of de Watch Series 2 een grote vooruitgang zal betekenen die de hoge prijzen rechtvaardigt, moet de komende periode gaan uitwijzen. Het lijkt echter zeker dat ook dit model een succes zal worden, dankzij Apple’s grote groep hartstochtelijke fans.