Deze Halloween kunnen we niet alleen genieten van griezelig gespuis, maar ook van een Pokémon Go update. Ontwikkelaar Niantic heeft een aantal onderdelen van het spel verbeterd. Wat kunnen we verwachten van de Pokémon Go update?

Razend populair spel

Miljoenen mensen over de hele wereld spelen elke dag met veel plezier Pokémon Go. Niet voor niets is het de snelst verdienende app allertijden. In slechts 90 dagen verkocht Pokémon Go maar liefst 600 miljoen dollar aan Pokécoins. Ondanks de enorme populariteit is er ook kritiek op het spel. Zo hebben spelers af en toe last van bugs. Dit doet het spelplezier uiteraard niet ten goede. Zodoende heeft Niantic in update 0.43.3 een aantal vervelende bugs weten te verwijderen.

Nieuwe opties en icoontjes

Het verdwijnen van bugs is niet het enige dat  deze update met zich meebrengt. Zo ziet het ontwerp van de eieren er een beetje anders uit. De vormgeving van een ei hangt af van de afstand die je nodig hebt om het uit te laten komen. Ook handig is het feit dat er bij Pokémon Go Plus een melding verschijnt wanneer de batterij bijna leeg is. Het is natuurlijk niet fijn wanneer je spel plotseling uitvalt. Dankzij deze handige optie kun je op tijd beginnen met opladen. Tevens vind je in het scherm voortaan een extra icoontje die het soort Pokémon aangeeft.

pokemon

Halloween update

Een interessante ontwikkeling bij Niantic is dat het zich meer wil gaan richten op evenementen. Zo laat het Halloween op 31 oktober niet zomaar aan zich voorbijgaan. Niantic organiseert zelfs een speciale ‘Halloween event’. Het gerucht gaat dat het bedrijf op deze griezelig leuke dag een speciale Pokémon Go update uit waar alle spelers ongetwijfeld blij mee zijn. De kans bestaat dat je voortaan tegen elkaar kunt vechten als trainer.

Nog even afwachten

Het klopt dat deze optie in sommige Pokémon spellen al beschikbaar is. Op de mobiele variant van Pokémon Go was het echter nog niet mogelijk om het bijvoorbeeld op te nemen tegen je broer, zus of buurjongen. Het is te hopen dat Niantic deze lang gewenste update eindelijk doorvoert.

Pokémon Go in Google Playstore

De Pokémon Go update zal in fases worden uitgevoerd. Het kan dus zijn dat je niet direct alle verbeteringen en aanvullingen ziet. Wel is het downloaden van Pokémon Go 0.43.3 gemakkelijker dan ooit. Het is namelijk nu ook beschikbaar in de Google Play Store. Pokémon Go is verkrijgbaar voor Android en iOS.